Intel saapuu mobiilimarkkinoille Motorola ja Lenovo kumppaneinaan

Sirujätti Intelin tulevaisuus mobiilimarkkinoilla näyttää nyt aikaisempaa valoisammalta. Yhtiö ilmoitti CES 2012 -elektroniikkamessuilla solmineensa monivuotisen yhteistyösopimuksen Motorolan kanssa. Sen lisäksi Intel esitteli tapahtumassa Lenovon valmistamaa Atom-alustaan pohjautuvaa K800-älypuhelinta, joka saapuu Kiinaan Android 4.0:lla varustettuna huhti-kesäkuussa.

Intelin vahvin osaaminen on nyt tulossa älypuhelimiin”, totesi Intelin pääjohtaja Paul Otellini. ”Yhteistyössä Lenovon ja Motorola Mobilityn kanssa tuomme Intelin prosessorit älypuhelimiin ja luomme vankan pohjan tulevaa kehitystä varten.

Sopimuksen myötä Motorola aloittaa myöhemmin kuluvan vuoden aikana Intel-pohjaisten Android-puhelinten toimitukset. Yhtiöiden tavoitteena on toimittaa laitteisiin enemmän suorituskykyä, parempaa akun kestoa ja ensiluokkaista käytettävyyttä.

Pitkäaikainen yhteistyömme Motorola Mobilityn kanssa vauhdittaa Intelin arkkitehtuurin tuomista uusiin matkapuhelinsegmentteihin. Odotamme yhteistyömme johtavan uusiin aluevaltauksiin ja tuovan parhaan laskentatehon älypuhelimiin ja taulutietokoneisiin”, sanoi Otellini.

Olemme todella iloisia aloittaessamme Intelin kanssa kumppanuuden älypuhelimissa ja taulutietokoneissa, jossa tullaan hyödyntämään kuluttaja- ja yrityskäyttöön suunniteltuja Intelin Atom-suorittimia”, sanoi Motorola Mobilityn toimitusjohtaja Sanjay Jha. ”Vaikka maailmassa on jo viisi miljardia matkapuhelimen käyttäjää, alle 800 miljoonalla on käytössään älypuhelin. Android on johtava älypuhelinten käyttöjärjestelmä, ja näemme mobiililaitteiden markkinoilla valtavia mahdollisuuksia.

Kuva: Engadget

2 kommenttia

  1. Intelin virtasyöpöillä siruilla ei ole oikein uskottavuutta mobiilimarkkinoilla.

  2. Itse koen kilpailun aina hyvänä kuluttajan eduksi käyvänä toimena. Ehkä Intel onnistuu karsimaan virrankulutusta ajan kanssa ja ryhtymään kilpailuun tosissaan. Tehot ovat ainakin Intelin puolella ja ehkä joku akkuteknologian keksintö voikin kallistaa valtikan ARM:ilta Intelin eduksi.

Kommentointi on suljettu!