Ei navigointia iPhone 3GS- ja iPhone 4 -puhelimille

Uusi iOS 6 on ehkä yhteensopiva iPhone 3GS– ja iPhone 4 -mallien kanssa, mutta ikävä kyllä Applen vanhempien puhelimien omistajat eivät pääse nauttimaan uuden mobiilialustan kaikista herkuista. Tilanne ei ole kuitenkaan yhtä ikävä kuin ensimmäisen sukupolven iPadillä, joka jää kokonaan uuden iOS 6 -version ulkopuolelle.

Apple kertoo verkkosivullaan, että iOS 6:n uudet karttaominaisuudet jäävät iPhone 3GS- ja iPhone 4 -käyttäjien ulottumattomiin. Toki puhelimista löytyy uudistunut karttasovellus, mutta ääniohjaava navigointi ja kaupungit 3D:nä esittävä Flyover-toiminto eivät kuulu pakettiin. Ominaisuuksia pääsevät hyödyntämään puhelimien osalta vain uusimman iPhone 4S -version omistajat. Taulutietokoneista tuettuina ovat iPad 2 ja uusi iPad.

Kolmisen vuotta vanha iPhone 3GS jää paitsi suurimmasta osasta iOS 6:n uudistuksista. Puhelinta myydään kuitenkin edelleen, joka lienee syy päivitykseen. Näin ainakin sovellusyhteensopivuus saadaan säilytettyä, kun mukana on uusin käyttöjärjestelmäversio tuoreine API-rajapintoineen.

Lähde: The Verge

1 kommentti

  1. Onko nämä kaikki IOS 6:sen päivityksen ominaisuudet tulossa iPad2:seen??

Kommentointi on suljettu!