Android täytti neljä vuotta

Mobiilimarkkinoiden kehitys on viimeisten vuosien aikana ollut hurjaa. Tästä kertoo muun muassa se, että nykyisin älypuhelinmarkkinoita hallitseva Android on ollut markkinoilla vasta neljä vuotta. Tuona aikana se on noussut suvereeniin ykkösasemaan älypuhelimissa. Parhaillaan alusta yrittää nousta valta-asemaan myös tableteissa.

Alustan kaupallinen tarina alkoi, kun markkinoille julkaistiin HTC:n valmistama T-Mobile G1. Persoonallisen näköinen puhelin sisälsi QWERTY-näppäimistön ja 3,17 tuuman kosketusnäytön (480 x 320 pikseliä). Suoritin tarjosi tehoa 528 megahertsiä ja RAM-käyttömuistia löytyi vaatimattomat 192 MB:tä.

Ensimmäinen Android-versio loi vakaan pohjain nykyiselle menestykselle. Se pelasi yhteen Googlen palveluiden kanssa, tarjosi useita työpöytänäkymiä ja sisälsi sovellusten hankintaa helpottavan Android Market -kaupan, joka nykyisin on nimeltään Google Play. Alustan merkittävimpiin puutteisiin kuuluivat virtuaalinäppäimistö sekä stereo Bluetooth- ja Exchange -tuet.

Lähde: Phone Arena

4 kommenttia

  1. Oi, muistoja. 😀 Ostin T-mobile G1:n muutamaa kuukautta markkinoilletulon jälkeen. Oli kyllä loistava puhelin. On kyllä tapahtunut käyttöliittymässä kehitystä tässä vuosien saatossa.

  2. Nokialla oli samat toiminnot paljon aiemmin maemossa, mutta…

  3. Jos joku android puhelimen omistava ei vielä tiedä niin tämän päivän kuluessa googleplayhin tulee huippusovelluksia 0.25 sentin hintaan ja alennukset kestää aina sunnuntain loppuun asti. Tämä ilo johtuu siitä, että play rikkoi 25 miljardin latauksen rajapyykin.

  4. onks siitä tosiaan vasta neljä vuotta…? Ja nyt johtava kännykkäalusta maailmassa – huh, huh!
    kyll jotkut osaa …ja jotkut vaan ’nokee’…

Kommentointi on suljettu!