Huhut Nokian ympärillä kiihtyvät: tulossa Lumia 520, Lumia 720 ja Lumia 1000?

Fanin luoma Nokia Lumia FX800 -konsepti.

Tarkkasilmäiset käyttäjät ovat bonganneet Kiinan suurimman teleoperaattorin China Telecomin rekisteröitymissivulla mielenkiintoisen yksityiskohdan. Kaavakkeesta löytyy nimittäin merkintä Lumia 1000 -nimeä kantavasta laitteesta, jollaista Nokia ei ainakaan vielä ole virallisesti esitellyt. Kyseessä saattaisi olla tuleva lippulaiva, jonka Nokia virallistaisi Mobile World Congress -messuilla helmikuun lopussa. Ikävä kyllä mitään varmaan laitteen ominaisuuksista tai julkaisuajankohdasta ei tiedetä.

Nokialta odotetaan mobiilimessuilla ainakin kahta uutuutta. Ensimmäinen on viilattu versio Lumia 920:sta alumiinirakenteella sekä ohuemmalla ja kevyemmällä olemuksella. Toinen on Windows Phone -seuraaja Symbian-pohjaiselle 808 PureView -puhelimelle, jonka 41 megapikselin kameran Nokian odotetaan tuovan Lumia-mallistoon.

Indonesian suunnalta kuuluu puolestaan tietoja Lumia 520– ja Lumia 720 -puhelimista. Ne ovat oletettavasti Windows Phone 8 -pohjaiset seuraajat Lumia 510– ja Lumia 710 -malleille. Vielä julkaisemattomat uutuudet ovat läpäisseet paikallisten telehallintoviranomaisten testit, joten niiden esittely ei varmastikaan ole enää kovinkaan kaukana.

Mobile World Congress 2013 -tapahtuma tulee olemaan Nokian osalta erittäin mielenkiintoinen. Yhtiön pitäisi siirtyä uuteen muotokieleen, jossa polykarbonaatti saa väistyä alumiinin tieltä. Muutaman viikon päästä tulemme näkemään pitääkö huhu paikkaansa ja miten materiaalivaihdos lopulta vaikuttaa suomalaisvalmistajan muotoiluun.

Lähde: WMPoweruser

2 kommenttia

  1. Toivoisin joka tapauksessa, että nykyinen muotokieli säilytetään.

    Lisäksi en usko, että on tulossa yhtään puhelinta 1000- mallimerkinnällä.
    Jos sieltä joku laite tulee, jonka mallimerkintä on 1000, niin veikkaan että tabletti. Uusi ”tuhatsarja” voisi hyvin kattaa tabletit ja 100-999 kännykät

    1. Itsekkin toivoisin n9 aloittaman muotokielen säilymistä 🙂 luultavasti uusi huippumalli tulee olemaan 900 -sarjaa eikä mikään tuhat alkuinen

Kommentointi on suljettu!