Nokia vilautti tablettia, kiistää sen omakseen

Tabletti, tabletti ja tabletti. Sellaista Nokialta odotetaan, eikä syystä, sillä taulutietokoneista on kasvanut mobiiliyhtiöille tärkeä markkina-alue. Huhujen mukaan Nokian tabletin julkistaminen saattaisi tapahtua helmikuun lopussa Mobile World Congress -messuilla. Varsinaisia vuotoja laitteesta ei ole kuitenkaan nähty, joten huhuun kannattaa suhtautua varauksella.

Nokian tabletti nousi raketin tavoin jälleen otsikoihin, kun yhtiö vilautti taulutietokonetta esitellessään Lumia-mallistoaan Pakistanissa. Tunnistamaton tabletti pukeutui keltaisiin kuoriin, jollaista ei lienee tällä hetkellä virallisesti ole millään valmistajalla tarjolla? Muutoin kuva ei paljasta yksityiskohtia laitteesta. Tähän ei ole myöskään tarvetta, jos Nokian lausuntoa taulutietokoneesta on uskominen:

Kyseessä ei ole vuoto. Kuvan tarkoituksena on esitellä Windows Phonen -käyttöliittymää Windows 8:n ja Xboxin rinnalla. Ne eivät ole Nokian tuotteita.

Joulukuussa verkkoon levisi huhuja Nokian taulutietokoneesta, joka pohjautuisi Windows RT -käyttöjärjestelmään. Tietojen mukaan Nokia olisi kehittänyt sen kumppaniksi monipuolisen lisävarusteen, joka toimisi näytönsuojana, näppäimistönä ja jalustana. Tulevaisuus näyttää, toteutuuko tämä visio.

Lähde: My Nokia Blog

12 kommenttia

 1. Windows RT 🙂
  Jos todella pitää paikkansa niin tuo Elop on vielä hervottomampi humoristi kuin luulinkaan.

  1. Niinpä, jos nyt tabletin tekevät, tekisivät edes hyvän, mielummin loistavan.

   1. Nimenomaan ja kunnon täysversiolla Winukasta. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että joku käyttöliittymän synergia puhelimen ja tabletin/PC:n välillä on yhtä tyhjän kanssa. Ei sillä koskaan ole ollut väliä. Sillä taas on väliä jos tabletilla pystyy käyttämään sellaisia Windows-sovelluksia joita on vuosien varrella tottunut käyttämään PC:ssä. Noita on esim. yrityskohtaisia jne. olemassa aika paljon.

 2. Tykkään tosi paljon Windows RT, mutta ne sovellukset on hukassa. 🙁

  Ihan niinkuin Lumioiden kanssa. Ja N9:n. Yhyy. 🙁

  1. RT:tä ei kans tähän talouteen ole tulossa. Win8 tablettia harkitsen jo vakavasti.

   1. Mutta siinähän on se tylsä wp:stä tuttu laatikko UI jota dissaat joka välissä?

    1. Onhan se tässä Win8 pöytäkoneessakin, silti käytän sitä 😉
     Win8, koska sille on softaa, koska sillä toimii kaikki. Siinä on myös tarkka näyttö.
     Win8 tabletti on kallis (vähintään Core i5), mutta ajattelin sen ajavan myös läppärin hommat, tosin se on painava tabiksi.
     Jos ei, niin taitaa mennä jonkin >Full HD Android tabletin hankinnaksi.

 3. Kuvassa ei tosin mitään xboxin käyttöliittymiä näy.. ellei se taas muutu. Täysin windows 8:n näköiseksi.

 4. Kyllähän Windows RT tuntuisi paljon luontevammalta Nokian tablettiin. Miksi tabletilla tulisi käyttää perinteisiä Windows-ohjelmia? Eivät ne kuitenkaan ole suunniteltu kosketusnäytöllä käytettäviksi.
  Täydellä Windows 8:lla varustettu Surface Pro on paksu ja painava ja siinä on tuuletin. Akkukesto on liian huono tabletille.
  RT:n suurimmat ongelmat ovat taas sovellusvalikoima ja suorituskyky. Nämä täytyy tietenkin korjata.

Kommentointi on suljettu!