Alumiinikehyksellä varustettu Lumia 925 on Nokian uusi lippulaiva

Lumia 925

Nokian Windows Phone 8 -tuoteperhe laajentui tänään hyvin odotetusti uudella lippulaivalla, jonka valmistaja esitteli maailmalle Lontoosta käsin. Kyseessä on uutta muotokieltä noudatteleva Lumia 925, jonka keskeisimmät uudistukset löytyvät rakenteesta ja käytetyistä materiaaleista. Uutuus nähdään ensimmäisillä markkinoilla kesäkuussa 469 euron verottomalla suositushinnalla.

Jatkamme innovointia. Tuomme Lumia-puhelimiin entistä parempia käyttäjäkokemuksia, oli kyse sitten uusista ominaisuuksista Lumia-laitteen nykykäyttäjille tai kokonaan uusien laitteiden, kuten Nokia Lumia 925 -älypuhelimen, tuomisesta markkinoille”, Nokian Smart Devices -yksikön johtaja Jo Harlow kommentoi uutuuden julkistusta.

Lumia 925:ssä Nokia on pyrkinyt korjaamaan Lumia 920:n rakenteelliset heikkoudet. Uutuus on selvästi edeltäjäänsä ohuempi ja kevyempi, ja näin paremmin linjassa kovimpien kilpailijoidensa kanssa. Lumia 925:llä on paksuutta ainoastaan 8,5 millimetriä ja painokin on tippunut 139 grammaan.

Täysin polykarbonaattia Nokia ei ole hylännyt. Takaosa rakentuu edelleen muista Lumioista tutusta materiaalista. Puhelinta kiertävä reunus on kuitenkin alumiinia, joka merkitsee uutta aikakautta Lumia-perheessä. Värivaihtoehtoina ovat valkoinen, harmaa ja musta. Erikseen myytävillä lisäkuorilla laitteeseen saa myös pirteämpiä sävyjä (valkoinen, musta, punainen ja keltainen) sekä tuen langattomalle lataamiselle.

Nokia Lumia 925:n keskeisimpiin teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat sormikkaat kädessä toimiva 4,5 tuuman 1280 x 768 pikselin AMOLED-kosketusnäyttö, 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin, gigatavun verran RAM-käyttömuistia ja 8,7 megapikselin optisella kuvanvakaimella varustettu PureView-kamera. Tallennustilaa löytyy 16 gigatavua, mutta markkinoille on aikanaan tulossa myös 32 gigatavun (vain Vodafone) sisäisellä tallennustilalla varustettu versio.

Kameraa Nokia on jatkokehittänyt lisäämällä viiden muovisen linssin jatkoksi yhden lasisen linssin. Lisäksi kuvankäsittelyyn liittyviä algoritmeja on paranneltu. Yksinkertaistettuna Lumia 925:llä pitäisi saada jopa Lumia 920:aa laadukkaampia otoksia.

Lumia 925 Smart Camera

Nokian esimerkkikuva Lumia 925:n kameran ja Smart Camera -sovelluksen yhteispelistä.

Kameraohjelmistoon Lumia 925 esittelee uuden Smart Camera -sovelluksen, joka nähdään päivityksen myötä myös nykyisissä Lumioissa. Sen avulla käyttäjä voi napsaista kymmenen kuvan sarjan ja muokata niistä erilaisilla työkaluilla yhden korkealaatuisen kuvan.

Uutukaisen yhteysominaisuuksiin kuuluvat 4G, WiFi, A-GPS, GLONASS ja NFC. Puhelimessa on 2000 milliampeeritunnin akku.

34 kommenttia

 1. Tää julkistus oli kyllä pieni pettymys. Kuten artikkelissa sanotaankin, että rakenne uudistunut. Mun mielestä olisi saanut olla kokonaan alumiinia, isompi näyttö esim. 4,7 tuumaa. Aika kova hintakin noin pienistä uudistuksista. Puhelimen ulkonäkö on kumminkin hieno 🙂

 2. Olisin tän ottanut kyllä heti jos 920 en olis hankkinut.
  Mut niihän se menee että ainahan sitä saisi puhelinta oottaa kun uutta mallia tuppaa vähän väliä 🙂

 3. Tyylikäs, hyvät ominaisuudet, loistava kamera, WP8, ohut ja kevyt rakenne.

  Aikalailla alkaa olla täydellinen paketti kasassa omasta mielestäni. Tuohon päälle vielä Nokian omat lisäsovellukset, niin suurinosa mistä Lumia 920:ssa valitettiin, voidaan jättää nyt valittamatta, koska ne on korjattu.

  Tuosta Smart Camerasta mietin, että tarkoittaako ”nykyisille Lumioille” ainoastaan WP8 luureja vai myös WP7.8 Lumioita?

  1. Ainoastaan Windows Phone 8 -pohjaisille…

   1. Harmi. Toivoisin myös 7.8:lle myös jossakin vaiheessa.

 4. Täytyy todeta vielä lisäksi, että on kyllä todella hieno esittelyvideo. 🙂

 5. Teemulle Kiitos tarkkuudesta uutisoinnissasi, kun kerroit takakuoren olevan Nokian aiemminkin käyttämää muovia. Monet muut kun sortuivat kertomaan perättömiä alumiinikuorista, kun Nokia kertoi alumiinirungosta ja -rakenteesta… Yrittäen tosin antaa ymmärtää jotain parenpaa… Mutt hype on hypeä ja julkinen totuus jotain muuta.

  Kiitos!

 6. Hienoinen pettymys. Jos tämä on Nokian uusi lippulaivamalli, eivät he jaksaneet sitä paljoa kehittää entisestä.
  1. Speksien olisi pitänyt olla vähintään samat kuin L920, esim. 16 GB muisti ei riitä ja olis saanu olla isompi näyttö.
  2. Puhelin olisi saanut olla täysalumiininen.
  3. Desingissä saatettiin mennä jopa askeleen taaksepäin esim. Kaiuttimen paikka.
  Plussana kuitenkin halvempi hinta, edes vähän metallia ja ohuempi.

  1. Samoilla linjoilla. Koon pienentäminen tietysti ok. Tuo olisi ollut viimekesänä hyvä lippulaiva, nyt se ei vain oikein näytä hääviltä S4 ja One, xperia Z ym. rinnalla

 7. Hyvä lippulaiva, mutta olisi saanut tulla jo 920 sijasta ulos. Suurin valitus 920 aikaan oli paino ja paksuus, nyt molemmat ovat kunnossa joten pitäisi olla kelle tahansa sulavaa huippuluuria etsivälle varteenotettava vaihtoehto.

  Ja 920 tullessa haukuttiin että ei ole Amoled, nyt varmaan haukutaan kun ei ole IPS LCD 🙂

  Tuli vähän Applemainen fiilis tästä julkistuksesta, lippulaivaa on paranneltu hitusen ja se tuodaan ulos. Ainut vaan että hype ja fanien sitoutuminen on varmaan noin kymmenesosa iPhonesta..

  Nyt jos tallennustilasta ruvetaan enemmälti urputtamaan saman jengin toimesta joka hehkuttaa S4 niin huh huh.. En nyt täällä väitä että sitä olisi mutta alkaa olla merkkejä ilmassa.

  Tuo hinta oli aika kova pommi(!)? Satasen halvempi suositushinta kuin L920 julkaistuksessaan. 200€ halvempi kuin S4? Ei katteilla hurrata.

  Saa nähdä miten käy kaupaksi, luulen ettei mikään maailmanmenestys ole.

 8. Täytyy myöntää että tuo harmaa on aivan uskomattoman hienon näköinen. Itse varmaan ostaisin heti jos ei olisi Windows Phonea :/ Eka Nokian puhelin joka vakuutti mut. Mutta sitten windows, plääh 😀

 9. Kerrankin lippulaivapuhelin, johon näin koululaisellakin on varaa. 479 euroa ei ole paha. Taidanpa ostaa kyseisen puhelimen, mutta sovellustarjonta vain hirvittää..

  1. Myös koululaiset maksaa veroja 🙂 (reilu satanen lisää)
   On se toki hivenen halvempi kuin muut.

 10. ”Pitäisi olla kokonaan alumiinia”, tiedättehän että puhelin pysyy paljon paremmin käsissä pitävällä polykarbonaatti kuorella kuin liukkaalla alumiini kuorella. Ja. kyllähän tuohon voi kohtai lisävarusteena metallisen takakannen ostaa.

  1. Niin no…920 sai julmetusti haukkuja nimenomaan liukkaasti muotoillusta polykarbonaattimuovista…että silleen

   1. Julmetusti haukkuja? Itse en ole huomannut yhtä ainutta missään.

  2. Metallinen snap-on suojakuori? Nam 😉 takakantta kun tuohon ei vaihdeta.

 11. Ja tämähän on paranneltu versio 920 eikä uusi lippulaiva sillä nimi on 925 eikä esim 940.

 12. Täydellinen lippulaivaluuri ja loistoveto Nokialta. Nokia on parantanut ne ongelmat joita 920 on valitettu. Hinta on halvempi kun lippulaivaluurien hinnat yleensä. Alumiinikehä on premium touc, ja saattaa olla parempi pidon kannalta. (kokoalumiini ei ole yhtään enempää innovaatio). 16gb riittää minulle ja koko suvulleni yhteensä.
  Ymmärrän Nokian logiikan 100% tämän luurin julkaisussa. wp8 tehorajoitusten fullhd yms härpäkettä ei voi julkaista, joten täyttä hintaa harva maksaisi. Tällä kertaa nokia ei ahnehtinut ja laittanut laitteelle täyttä lippulaivahintaa. Tuon verran luurista voi vielä maksaa (max).
  Lopputulos: täydellinen luuri minulle, ja hinta-laatusuhteessa pieksee mielestäni joka ikisen luurin tällä hetkellä. Taidampa ostaa jo ennen alennusmyyntejä.
  Nyt on Nokialla oikea suunta. Upeata luuria toisensa perään.

  1. Olen täysin samaa mieltä jokaisesta sanasta kanssasi ja noin juuri itsekkin ajattelen. 🙂

   Itse kuitenkin odotan luultavasti EOS:ia tai ostan tämän vasta hiukan myöhemmin, kuten joulun tienoilla.

  2. Juuri näin. Pelkkä runko alumiinista tekee puhelimen kevyeksi, ohuemmaksi ja vahvemmaksi. Tähän lisätään muovinen takakuori joka on lämpimämpi pidellä ja voidaan helposti valmistaa eri väreissä. Uskoakseni saattaa olla kestävämpi ja ei niin helposti naarmuuntuva kuin alumiini. Ihan loistoratkaisu mielestäni Nokialta.

 13. Tuo hinta on vähän kysymysmerkki, koska eivät julkkarissa minusta maininneet että verot päälle.. Eihän muutkaan ilmoittele enää verottomia hintoja?

  Jos tuo on verollinen hinta niin tulee nostamaan wp:n suosiota, jos ei niin ei merkitystä.

  Tämä jos olisi tullut 920 sijasta ulos niin tilanne olisi ollut toinen, nyt taas myöhässä, kun kilpailijat mennyt jo ohi.

 14. saaliksi kay nokiaa kun ei voi tehda kun hypetys laitteita niinkuin muut kun toi wp8 laahaa perassa !!!!

 15. Ainakin tuli yksi maailmanennätys, nimittäin tylsin julkistus ikinä.

  Päivän Aamulehdessä olikin osuva etusivun juttu Etlan tutkimuksesta. Nokian alamäki alkoi viime vuosikymmenenä kun se alkoi vähentää insinöörejä ja palkata sen sijaan kaupallisen koulutuksen saaneita työntekijöitä. Sillä tiellä ollaan joka vain syveni Microsoftin ja Windows Phone strategian myötä.

  1. Kyllä minusta maailmanennätyksen nappaisi SGS4 vanilla anterolla.
   Menneet on menneitä ja vain arvauksia voi esittää. Tällä hetkellä nokia toimii niin hyvin kun mahdollista wp strategialla. Riittääkö tämä, ei voi tietää.

Kommentointi on suljettu!