Kotimainen Situations-sovellus laskeutui Androidille

Situations

Nokian projektina muutama vuosi sitten alkunsa saanut Situations-sovellus elää edelleen suomalaisten käsissä. Pastilli Labsille siirtynyt kokonaisuus esiteltiin uudistettuna versiona Symbianille noin vuosi sitten. Sovellus on saatavilla myös Nokia N9:lle ja nyt se laajenee kattamaan Android-puhelimet.

Situations mahdollistaa niin sanottujen älykkäiden profiilien luomisen. Älykkäitä niistä tekee se, että profiilit osaavat kytkeytyä päälle ja pois täysin automaattisesti. Sovellus hyödyntää muun muassa paikkatietoja, kellonaikaa ja tarjolla olevia verkkoyhteyksiä tilanteiden havaitsemiseen. Niiden avulla käyttäjä voi määrittää puhelimen esimerkiksi vaihtamaan profiilia automaattisesti töihin saavuttaessa tai avaamaan tietyn sovelluksen lisävarusteita liitettäessä laitteeseen.

Täysin uutena ominaisuutena Android-versio sisältää Friends-toiminnon. Se toimii sovelluksen käyttäjien välisenä palveluna, jonka kautta oman tilansa voi jakaa ystävilleen. Mukana on työpöydälle asetettava widgetti, josta tuttavien tilan näkee nopeasti ja vaivattomasti.

Sovelluksen beta-versio on ladattavissa Google Play -kaupasta. Osa ominaisuuksista vaatii toimiakseen pienen maksun, mutta perustoiminnot ovat kaikkien käytettävissä ilmaiseksi.

9 kommenttia

  1. Mainio ohjelma! Nokia Storessa se voi näkyä nimellä Tilanteet, jos puhelimen käyttökieleksi on valittu suomi.

    1. Tökkää Nokia N9:n Kauppa-ikonia, sitten alareunan suurennuslasi-työkalua, kirjoita Etsi-riville: Tilanteet ja sitten tökkää Osta-nappulaa. Köyhdyt vain 1 euron.

  2. Hahah 😀 päättivät tehdä friends-toiminnon vasta kun laajennus tuli Androidille. Tajusivat varmaan aikaisemmin että nojoo, muuten se olisikin turha kun eihän kellään mitään änysiä tai symbiania enää ole. Ba dum tss 😉

  3. Olen pitkään ihmetellyt, miksi matkapuhelinjärjestelmään ei ole valmiiksi sisällytetty ominaisuutta, jolla puhelimen käyttäjät voisivat määrittää tavoitettavuutensa asteen, ja soittajat asiansa tärkeyden. Näitä sopivasti yhdistelemällä saisi helpotusta moneen tilanteeseen. Eri soittajaryhmille voisi määritellä erilaisia oikeuksia päästä läpi eri aikoina. Esimerkiksi kun haluaa olla rauhassa voisi voisi määritellä, että läpi pääsevät vain lähipiirin tärkeiksi määrittelemät puhelut.

  4. Yli kymmenen vuotta sitten olin Nokian jossain isossa tapahtumassa Lontoossa silloisen työnantajani mobiiliaikaansaannoksia esittelemässä. Samassa esityksessä oli mukana myös yksi Nokian ihminen, joka kovasti esitteli tätä presenssiä ja sen hyödyllisyyttä. Eli samaan tapaan kuin näkee vaikka Lyncissä tai Skypessä. Tai Facebookissa. Mutta tosiaan olisi nähnyt kännykästä kontaktien presenssitiedon. Mihin lienee jäänyt matkan varrelle. Nythän sen näkee ainakin tuossa minun Lumia 920:ssä, kun on Facebook kytketty niin näkee Facen presenssitiedon.

  5. Ihan kätevän oloinen sovellus. Muistan kokeilleeni tätä joskus N8:lla, mutta silloin ainakin tarkkuudessa oli toivomisen varaa. Ehkä toimii nykyään paremmin.

  6. Juu joskus 8210:ssa oli ominaisuuksia ajastetulla profiilin valinnalla. On se jännä miten ominaisuudet tippuu pois järjettömässä ”tuotekehittelyssä” ja keksitään uudelleen kun kaivetaan hiukan arkistoja. N9 oli pelkkä floppi ja kesken jäänyt puhelin jolla ostettiin meego narisijat hiljaisiksi. Järkevää tukea tuolle luurille ei ole saanut. Lienee kolme päivitystä ja luuri kulahti täysin. Nokian Navigointi sovellus jonka pitäisi olla se kruunujalokivi on vaan sysi paska ja jälkeen jäänyt ainakin omassa n9 puhelimessa. By the way N9:ssä on miljoona kertaa parempi Profilematic ohjelma joka tekee nuo ajastukset huomattavasti paremmin kuin tuo Nokian kuoppaama android lärpäke. EIkä maksa mitään. NFC tukikin taisi siinä olla.

Kommentointi on suljettu!