Lumia 925:n saapuminen kauppoihin Suomessa lähenee

Lumia 925

Kesän korvalla lanseerattu Lumia 925 on saapumassa vihdoin myyntiin myös Suomessa. Virallinen päivämäärä puuttuu, mutta tuskin enää kauaa. Sain tänään nimittäin puhelun Nokian viestintää nykyään hoitavalta CoCommsilta, joka kertoi Lumia 925:n saapuvan lähiaikoina myyntiin Suomessa ja tarjosi samalla puhelinta testattavaksi. Todennäköisesti saan laitteen hyppysiini ensi viikon alussa.

Nokia paikkaa uutukaisessaan Lumia 920:n heikkoudet. Se on esikuvaansa selvästi ohuempi ja kevyempi. Puhelin rakentuu alumiinikehyksen varaan ja on ainoastaan 8,5 millimetriä paksu. Uutuus painaa 139 grammaa.

Lumia 925 sisältää Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän Nokia Amber -päivityksellä höystettynä. Laitteessa on 4,5 tuuman 1280 x 768 pikselin AMOLED-kosketusnäyttö, 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja gigatavun verran RAM-käyttömuistia. Kamera rakentuu kuudesta linssistä, tarjoaa 8,7 megapikseliä ja sisältää optisen kuvanvakaimen.

31 kommenttia

 1. Hyvä juttu. Kohta siis saadaan amber päivitys luureihin ja hyvin pian on siis lumia 1020:kin tulossa myös suomessa myyntiin.

 2. Jeps 1020 tilauksessa ja kameralle on varmasti käyttöä..

 3. Hyvä juttu. Mielenkiinnolla odotan arvostelua. 🙂

  Itse en ymmärrä tuota paksuusvouhotusta. Itse en koe Lumia 929:aa millään lailla paksuna. Vielä kun mukana on integroitu langaton lataus, niin sen ymmärtää.

  Mutta hyvä, että jokaiselle on jotakin. Tämä niille jotka sitä ohuutta arvostavat. :€

  1. Mulla on langaton lataus S3:ssa eikä se silti paina, tai ole yhtä paksu kuin 920. On se hurjan kokoinen lätyskä. 925 on jo järkevämpi kooltaan.

   1. Onhan toi nykypuhelimissa painavammasta päästä..mutta mitä väliä?
    Hurjan kokoinen on suhteellista. Nykygeneraatiolla ilmeisesti 50 grammaa lisäpainoa katkaisee kamelin selän ja monelle fyysisen kantokyvynkin :D. Verrattavissa suklaapatukkaan taskussa. Esim suositut communicatorit painoivat lähes poikkeuksetta enemmän, enkä muista että kukaan olis painosta valittanut.
    First world problems..

   2. Ei se sulla siinä sisäänrakennettuna ole. Se vaatii lisäkuoren, että sitä voi ladata langattomasti 😉

    1. Mulla mitää lisäkuoria ole, pelkkä latauskäämi akun ja kuoren välissä. Luulisi että jos se on sinne osattu sijoitella jo valmistusvaiheessa, ei paksuutta niin paljoa olisi. (esim. Nexus 4)
     Vielä hetki sitten yli 4″ puhelimet oli Lumiamiesten mielestä liian isoja käsiteltäviksi, nyt ei haittaa vaikka on 4,5″ ja lisäksi suuremmat kuoret kuin kenelläkään, kädet kasvanu?

   3. Paronihan se taas täällä kirjoittelee,mulla sitä mulla tätä ja 920 ihan hirveen kokoinen, käy poju salilla että jaksat kantaa kunnon puhelinta. ÄLÄKÄ AINA RUTISE!!!!!!

    1. Oho, ihka aito elämänkoululainen.

     Mielestäni tyylikkäin Lumia toistaiseksi. Ihan mukavia parannuksia 920:seen verrattuna, mutta taitaa jäädä melkoiseksi väliinputoajamalliksi.

 4. Toivottavasti ei ole väliinputoajamalli. Itse kuitenkin odotan 1020. Saisi sekin tulla jo suomeen!!

  1. Nokialla on paha tapa hinnoitella paremmat luurinsa pois massojen markkinoilta. Toivottavasti hintaeroa 1020 on riittävästi.

   1. Samaa mieltä. Toinen asia mitä en ymmärrä Elopin aikakaudesta saakka on se, että Suomen markkinoille puhelimet tulevat aina myöhään. Suomi on Nokialle tärkeää ja Nokia Suomelle, joten miksi Nokia sivuuttaa suomalaiset näin? Meidän tulisi olla etujoukossa uutuuksien suhteen!

    Noh, jokatapauksessa L925 on Nokian mielenkiintoisin malli alumiinisen kuorensa vuoksi.

  2. Niinpä. Tuskin kukaan Lumia 920 omistaja tuota hankkii, kun erot ovat käytännössä vain keveys, ohuus ja integroidun langattoman latauksen puuttuminen.

   Lisäksi monet odottavat Lumia 1020:aa.

   1. Itse asiassa 925:ssä on myös parempi kamera kuin 920:ssa, sillä siinä on yksi linssi enemmän. Sillä saa siis oletuksena huomattavasti terävämpiä kuvia kuin 920:lla.

 5. Joo, onneksi olen ennakkotilannut 1020:sen jo varhaisessa vaiheessa. Tällä hetkellä on käytössä 920, ollut jo marraskuusta lähtien. Odottelen amber-päivitystä 920:seen, jos sen kerkeisi ladata ennen kuin myyn sen ja saan 1020:sen.

 6. Menee ykköseksi yritysten hankintalistalla ja jos hinnoitellaan oikein niin tulee hitti.

  Ennen kuin omistin 920 ajattelin samoin, että pöh 50grammaa sinne tänne. Ei tunnu missään. Ei voi sanoa, että alle 200g olisi painava, mutta ei myöskään loppujen lopuksi ”mukavan” painoinen. Ottaisin mielelläni 50g kevymmän lumia 920:n jos sellainen olisi.

 7. Kaverilla on galax 4 je hirveen kokonen läpyskä ja ruma kun faan. Halvan oloinen läpyskä. Ja tilttailee kuulemma koko ajan. Mun 920 ei mitään vikaa ollut. 900 oli, mut ku annoin niin sanoo et päivitysten myötä kaikki viat kadonnut.

 8. MULLA ON TARKOITUS OSTAA 925 VAIKKA ON JO TILAUKSESSA 1020,OSTAN MYÖS SEN, SIT ON MAILMAN PARHAAT KÄNNYT TASKUSSA!!!!!!

 9. Offtopicina on kyllä hyvä tää GDR2/amber päivitys. Todella sulava ja toi ihan mukavasti vähän kaikkea uutta. Varsinkin glance screen toimii mahtavasti.

  1. Latasitko sen vai epävirallisesti jo jostain?

   1. Puhelin kävi huollossa ja siinä yhteydessä päivitettiin

    1. Saapa nähä onko omaan L720-luuriin laitettu jo GDR2-päivitys, kun käyn sen maanantaina hakemassa huollosta.

 10. Taisi ladata epävirallisesti. Itsekkin yritin ladata amberin epävirallisesti, mutta en löytänyt amber-päivitystä, vaan tarjolla oli sama softa mikä minulla on lumia 920:sessä, eli on pakko odottaa virallista päivitystä. Ottaa vaan päähän että kestää saada tuo päivitys. Toinen mikä ketuttaa on se että joutuu odottamaan todella kauan julkistettujen puhelimien markkinointia suomessa. Ei jaksai kyllä odottaa. Eli sais puhelimet tulla saman tien kauppoihin julkistuksen jälkeen, eikä 2-6kk kuluttua.

  1. Joo. Itselläni ei itse Amber-päivityksen kanssa sinällään kiire ole, mutta joskus sen jälkeen tulevaa Pro Cameraa odotan innolla.

   1. Itsekkin odotan pro cameraa innolla, mutta sitä ei ainakaan vielä ole tarjolla omalla 920:lle. Jonkun demon L925 muistelen nähneeni joten odotellaan että saadaan myös tänne Suomen WP storeen.

 11. Hyvä että on Alumiinia, Nokia onkin viime vuoden ollut pelkkä muovifirma. Toivottavasti järki voittaa ja alumiini olisi useamman puhelimen materiaali jatkossa. Jo pelkästään muovin takia kartan kaikkia Samsungin ja Nokian tuotteita visusti (no joo WP ei myöskään ole houkutellut).

 12. Tuota olenkin jo odotellut vaikka puhelimen paino ja paksuus eivät merkitse itselleni mitään.
  Voisi oman Lumia 800 ”päivittää” tuohon, toivottavasti hinta on kohdillaan.

 13. viimeistää joulukuussa voisi hankkia uuden luurin joko lumia 925-1020 tai sitte jolla
  nykyisin ollu reilu vuoden nokia 808 purewien

 14. oletteko huomannut että DNA on ottanut 920 pois heidän nettikaupastaan? Johtuisikohan siitä, että 925 korvaa 920 ja samalla sen myyntiä voitaisiin mahd saada lisättyä..?

Kommentointi on suljettu!