Asus ZenPad S 8.0: tyylikäs ja tehokas Android-taulutietokone

Teknologiajätti Asus on esitellyt markkinoille uuden ja varsin mielenkiintoisen Android 5.0 Lollipop -pohjaisen taulutietokoneen, jota se kutsuu nimellä ZenPad S 8.0 (Z580CA). Kyseessä on yhtiön uusi lippulaivatuote kahdeksantuumaisten Android-tablettien kovasti kilpaillussa kategoriassa, joka pyrkii yhdistämään samaan kokonaisuuteen tyylikkyyttä ja tehoa. Ikävä kyllä yhtiön juuri julkaisemien ZenWatch 2 -älykellon ja Zenfone Selfie -puhelimen tavoin myös ZenPad S 8.0:n saatavuus- sekä hintatiedot Asus pitää vielä omana tietonaan, mutta ei anneta niiden latistaa muuten hienoa uutuutta.

Taiwanilaisvalmistajan mukaan ZenPad S 8.0 kokoaa samaan pakettiin tyyliä, ylellisyyttä ja äärimmäistä tehoa. Metallia rakenteessaan käyttävä uutukainen on ainoastaan 6,6 millimetriä paksu ja se painaa 298 grammaa. Tabletin kovimpana kilpailijana voidaan tietenkin pitää Applen 7,9-tuumaista iPad mini 3:sta, jonka vastaavat lukemat ovat 7,5 millimetriä ja 331 grammaa (WiFi-versio). Asus on siis onnistunut kasaamaan uutukaisensa erittäin sulaviin mittoihin, etenkin kun otetaan huomioon sen tekniikka, johon siirrytään seuraavaksi.

Asus ZenPad S 8.0 tabletti

Asus ZenPad S 8.0  screen

Taulutietokoneen keskiössä on etupuolen pinta-alasta 74 prosenttia kattava kahdeksantuumainen LED-taustavalaistu IPS-kosketusnäyttö, jonka resoluutio on 2048 x 1536 pikseliä. Näyttö on laminoitu ja tukee Asuksen lisävarusteena myymää Z Stylus -kynää, joka tunnistaa kaikkiaan 1024 eri painalluksen voimakkuutta. Sitä kuvaillaankin loistavaksi varusteeksi kirjoittamiseen sekä piirtämiseen.

Teknisessä mielessä ZenPad S 8.0:n sydämenä toimii sirujätti Intelin 64-bittinen Atom Z3580 -järjestelmäpiiri, jossa on neljä 2,3 gigahertsin kellotaajuudella toimivaa suoritinydintä. Grafiikkaohjaimena toimii PowerVR G6430. Käyttömuistia on variantista riippuen kaksi tai peräti neljä gigatavua. Tallennustilaa löytyy puolestaan 16, 32 tai 64 gigatavua, jota voi myöhemmin laajentaa microSD-muistikortilla.

Uutuustabletin muita ominaisuuksia ovat WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS ja hiljalleen mobiililaitteista yleistyvä USB Type-C-portti, johon symmetrisyytensä ansiosta liitin voidaan asentaa kummin päin tahansa. Myös äänentoistoon on panostettu kahden eteen sijoitetun Sonic Master -teknologiaa tukevan kaiuttimen muodossa. Lisäksi ZenPad S 8.0 on varusteltu viiden megapikselin etu- ja kahdeksan megapikselin takakameralla. Akku on kapasiteetiltaan 15,2 wattituntia ja sille luvataan valmistajan puolelta kahdeksan tunnin käyttöaika.