China Telecomin edustaja vuoti tietoja iPhone 6s -puhelimesta

Vuosi alkaa olla jälleen siinä vaiheessa, että uuden sukupolven iPhone-puhelimien julkistus on enää todennäköisesti vain muutamien viikkojen päässä. Nykyiset iPhone 6– ja iPhone 6 Plus -mallit esiteltiin maailmalle viime vuoden syyskuun 9. päivä, joten uusien versioiden julkistukseen on mahdollisesti aikaa enää vajaat kaksi viikkoa. Spekulaatiot tulevien mallien ominaisuuksista käyvät siis kuumina, joten kootaan niitä nyt yhteen myös tänne MobiiliBlogiin.

Viimeisimmät tiedot tulevat mielenkiintoisesta lähteestä. Ne on nimittäin paljastanut teleoperaattori China Telecomilla työskentelevä henkilö, joka luonnollisesti haluaa pysyä nimettömänä säilyttääkseen työpaikkansa. Paljastukset julkaistiin kiinalaisessa Weibo-palvelussa, jossa myös vuosi sitten China Telecomin suunnalta kuultiin tietoja iPhone 6:sta kuukausi ennen virallista julkaisua. Ne osuivat nappiin, joten pitäisin ainakin henkilökohtaisesti lähdettä hyvin luotettavana. Totta kai takana voi myös olla pelkkä ”huijari”.

Nimettömänä pysyvän vuotajan mukaan ainakin Kiinassa iPhone 6s– ja iPhone 6s Plus -mallit tulisivat myyntiin syyskuun 18-25 välisenä aikana. Tämä viittaa vahvasti siihen, että virallinen julkistus tapahtuu syyskuun alussa.

Molemmat uudet iPhone-mallit sisältävät totta kai tehokkaamman A9-järjestelmäpiiriin. China Telecomin henkilö vahvistaa myös sen, että RAM-käyttömuisti on tuplaantumassa kahteen gigatavuun. Tämän yhdistelmän pitäisi parantaa uutuuksien suorituskykyä merkittävästi nykyisistä malleista.

Näyttöön Applen odotetaan integroivan Apple Watchista tutun Force Touch -teknologian. Jos käsite ei ole vielä tuttu, niin kaikessa yksinkertaisuudessaan se antaa näyttöpaneelille mahdollisuuden tunnistaa kuinka kovalla paineella sitä kosketetaan. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia sovelluskehittäjille.

Kameraa Apple on parantanut jokaisessa mallissa, mutta megapikseleiden määrä on pysynyt kahdeksassa sitten vuoden 2013, jolloin esiteltiin iPhone 4s. Nyt tähänkin odotetaan muutoksia. Asiasta ei ole vielä täysin varmaa tietoa, mutta megapikselimäärän odotetaan liikkuvan 12-16 välillä. 4K-videokuvauksesta on myös ollut puhetta.

Teknisten uudistuksien lisäksi huhuissa on liikkunut tietoja, joiden mukaan Apple lisäisi mallistoonsa uuden värivaihtoehdon. China Telecomin edustaja kumoaa tämä osittain, joten huhuttua punertavaa/pinkkiä sävyä ei välttämättä ole tulossa nykyisten hopeisen, harmaan sekä kultaisen rinnalle.