Apple Watchiin viritettiin Mac OS 7.5.5- ja Windows 95 -käyttöjärjestelmät

Maailma on täynnä ”hulluja” hakkereita, jotka tykkäävät erikoisista haasteista. Tämän myötä esimerkiksi puhelimiin on asennettu eri käyttöjärjestelmiä. Hyvä esimerkki on HTC HD2, johon on asennettu mukana tulevan Windows Mobile -alustan sijaan lähes jokainen järjestelmä Androidista Windowsiin. Puhelimen ympärille syntyi aikanaan laaja harrastelijayhteisö, jotka virittelivät laitteelle eri alustoja mobiilijärjestelmistä aina työpöytäversioihin.

Seuraava harrastelijoiden kohde suuremmassa mittakaavassa lienee älykellot, joista löytyy jo yllättävän paljon tehoa. Esimerkiksi Apple Watchissa on 512 megahertsin suoritin, 512 megatavua käyttömuistia sekä kahdeksan gigatavua tallennustilaa. Niinpä herra nimeltään Nick Lee on onnistuneesti saanut asennettua Applen älykelloon Mac OS 7.5.5– ja Windows 95 -käyttöjärjestelmät.

Mac OS 7.5.5:n herra onnistui saamaan kelloon watchOS 2.0 -kehitystyökalua sekä Mini vMac -emulaattoria. Windows 95:n osalta tilanne oli hieman monimutkaisempi, sillä pelkästään järjestelmän käynnistäminen kestää tunnin. Windowsin osalta Lee kertoo toteutuksen pääpointit, jotka jokainen tekniikasta, emuloinnista sekä virtualisoinnista ymmärtävät voivat tarkastaa yksityiskohtaisemmin jutun lopussa olevan lähdelinkin takaa.

Medium, I installed Windows 95 on my Apple Watch