Motorolan tuleva Moto X4 kuvavuodossa

Lenovolle nykyisin kuuluvan Motorolan seuraavasta lippulaivasta, Moto X4:stä, on vuotanut verkkoon kuva, jonka aitouden on ”vahvistanut” luotettavana sekä hyvänä tietolähteenä tunnettu Evan ”@evleaks” Blass. Samainen kuva on itse asiassa vuotanut verkkoon jo viime vuoden joulukuussa, mutta tuolloin sen aitoudesta oli hieman epäselvyyttä. Sitä pidettiin vähintäänkin prototyyppinä ja lopullinen lippulaivapuhelin tulisi näyttämään hyvin erilaiselta, kerrottiin tuolloin. Näin ei kuitenkaan vaikuttaisi olevan, vaan kuvassa nähtävä laite on se, miltä Motorola Moto X4, eli neljännen sukupolven X-sarjan lippulaiva, tulisi ulkoisesti näyttämään.

Motorola Moto X4 on ulkoisesti hyvin persoonallisen näköinen. Sen takana on suuri, pyöreä ja takaosasta ulkoneva lasi, jota kiertää metalli. Lasissa lukee Moto ja sen takana majailee laitteen kamera. Viittaako näin vahva kameran esille tuominen siihen, että Motorolan seuraavan lippulaivan yksi suurista panostuksen kohdista onkin juuri kamera? Sitä ei tässä vaiheessa tiedetä, mutta on selvää, että jokainen lippulaivapuhelin pyrkii nykypäivänä tarjoamaan hyvän kameran ja kuvauskokemuksen. Mutta ehkä Motorola on keksinyt jotain uutta, ja haluaa korostaa sitä?

Motorola Moto X4:ssä on mitä ilmeisesti täysin metallinen rakenne. Se eroaakin täysin siitä, mitä aikaisemmat sukupolvet ovat tarjonneet kaarevine takakuorineen. Moto X4:ssä pinnat ovat tasaiset ja materiaalit hyvin erilaiset. Kameran korostus on sen verran vahva, että sen visuaalinen ilme jakaa varmasti kuluttajien mielipiteet sen kauneudesta  Uutuuden ominaisuuksista ja esimerkiksi kokoluokasta ei toistaiseksi liiku verkossa tarkempia huhuja.

Mielenkiintoista on myös seurata, miten Moto Maker -verkkotyökalun käy, jos Motorolan seuraava lippulaiva näyttää yllä olevan kaltaiselta. Moto Maker on palvelu, jossa käyttäjät voivat kustomoida puhelimensa takakuoren (puu, muovi, värit), laitteen päävärin ja eri yksityiskohtien värit. Toki tämä voi toimia myös metallisen puhelimen kanssa. Lisäksi palvelu ei ole edes Suomessa saatavilla, joten sinänsä se ei edes kosketa meitä.

Phone Arena, Leaked photograph of the Motorola Moto X4 from December now said to be the real thing