OnePlus 3 kuvavuodossa – mukana jopa 6 gigatavua RAM:ia?

Kiinalainen OnePlus valmistelee kolmannen sukupolven lippulaivapuhelimensa esittelemistä maailmalle. Nykyinen OnePlus 2:n lanseerattiin maailmalle viime vuoden heinäkuussa, joten ei ole yllättävää, että huhuja uudesta mallista on alkanut ”tipahdella” verkkoon lähes päivittäin erilaisten paljastusten sekä kuvien kera. Jos huhut pitävät paikkaansa, on tulossa ainakin teknisesti ottaen erittäin kovan luokan kokonaisuus, mutta huhut ovat huhuja ja niitä on aina syytä tarkastella vähintäänkin pienellä varauksella.

Vuotaneiden kuvien perusteella tuleva OnePlus 3 (mallinumero A3000) on hyvin perinteisen älypuhelimen näköinen. Ikävä kyllä se vaikuttaisi hylkäävän muutamia pieniä yksityiskohtia, jotka ovat tuoneet ripauksen persoonallisuutta kiinalaisvalmistajan lippulaivoihin. Nyt esimerkiksi kamera näyttää ulkoisesti samalta kuin muun muassa Galaxy S7:ssä, kohoten hieman takakuoresta muun kokonaisuuden yläpuolelle. Vaikuttaisi myös vahvasti siltä, että vaihdettavat takakuoret ovat menneisyyttä, mutta toivottavasti tämä korvataan tuomalla markkinoille useita eri väri- ja materiaalivaihtoehtoja.Etupuolella uutuus näyttäisi säilyttävän edeltäjänsä peruspiirteet. Kosketusnäyttö on arvioiden mukaan edelleen 5,5 tuumaa, mutta sen sivureunoja on onnistuttu kaventamaan selvästi. Resoluutio säilyisi alustavien tietojen mukaan 1920 x 1080 pikselissä, joka ainakin akkukeston kannalta on hyvä asia. Lisäksi yhdistelmä takaa 401 pikseliä tuumaa kohden, joka on täysin riittävä lukema pitämään kuvan niin tarkkana, ettei erillisiä pikseleitä ole mahdollista ihmissilmällä erottaa. Ruudun alapuolelta löytyvä sormenjälkilukijan sisältävä kotipainike vaikuttaa kuvien perusteella kapasitiiviselta, kuten nykyisessä OnePlus 2:ssa.

Teknisesti OnePlus 3:n sydämenä toimisi 64-bittinen Qualcomm Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri ja mahdollisesti jopa kuusi gigatavua RAM-käyttömuistia. Huhuissa puhutaan premium-versiosta, joka sisältäisi kyseisen valtavan määrän käyttömuistia sekä 64 gigatavua tallennustilaa. Niin sanottu perusmalli tulisi neljällä gigatavulla RAM:ia sekä 32 gigatavulla tallennustilaa. Mukana on mitä todennäköisimmin myös kaksi SIM-korttipaikkaa nykyisen sukupolven tavoin.

Puhelimen muihin ominaisuuksiin kuuluvat alustavasti Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä (OxygeOS 3), kahdeksan megapikselin etukamera, 16 megapikselin takakamera ja 200mAh:ta tehokkaampi 3500 milliampeeritunnin akku ja USB Type-C -portti.

Arvioiden mukaan OnePlus 3 julkistettaisiin vielä kuluvan kuukauden aikana ja myyntiin se saapuisi kesäkuussa. Perusmallin hinta pyörii huhun mukaan 310 dollarin tuntumassa. Aika näyttää myydäänkö tätäkin uutuutta ensin pelkästään kutsuilla vai pystyisikö kiinalaisvalmistaja tarjoamaan jo laajemman saatavuuden heti alusta alkaen. Suomen kannalta tilanne voi olla monia muita maita parempi, sillä Elisa ilmoitti kuluneella viikolla aloittaneensa yhteistyön OnePlussan kanssa ja saaneensa näin ensimmäisenä eurooppalaisena jälleenmyyjänä yhtiön tuotteet valikoimiinsa.