Samsung Z2: ensimmäinen Tizen-puhelin 4G:llä

Korealainen Samsung on virallisesti tänään esitellyt virallisesti uuden Tizen-käyttöjärjestelmään pohjautuvan älypuhelimen, joka kantaa nimeä Samsung Z2. Uutuus on ensimmäinen 4G-yhteyksiä tukeva Tizen-puhelin ja on järjestyksessään yhtiön kolmas alustaan pohjautuva puhelin Z1– ja Z3-mallien jälkeen. Uutuus saapuu ensimmäisenä myyntiin Intiassa 29. elokuuta 4590 Intian rubian hintaan, joka suoraan muutettuna tarkoittaa noin 62 euroa.

Samsung kehuu Tizen-käyttöjärjestelmän tarjoavan helposti opittavan käyttökokemuksen. Mukana on useita esiladattuja sovelluksia muun muassa viihteeseen liittyen sekä S Bike ja Ultra Data Saving -tila säästämään dataa Internet-käytössä. Z2 tukee myös useita Intialaisia palveluita sekä sisältää uuden täysin ilman Internet-yhteyttä toimivan My Money Transfer -pankkipalvelun.

Puhelimen käyttö tapahtuu nykymittapuun mukaan pieneltä neljän tuuman AMOLED-kosketusnäytöltä, jonka tarkkuus on 800 x 480 pikseliä. Sisällä sykkii 1,5 gigahertsin neliydinsuoritin, jonka tukea on gigatavu käyttömuistia ja kahdeksan gigatavua tallennustilaa. Puhelimessa on kaksi SIM-korttipaikkaa sekä tallennustilan laajennukseen tarkoitettu microSD-korttipaikka.

Samsung Z2:sta löytyy kaksi kameraa. Takana on viiden ja edessä 0,3 megapikselin kamera. Muita laitteen ominaisuuksia ovat ainakin Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS ja 1500 mAh:n akku.

Puhelin nähdään markkinoilla kolmessa eri värissä. Nämä ovat musta, kulta ja viininpunainen.