Näin käynnistät/resetoit jumiutuneen iPhone 7- tai iPhone 7 Plus -puhelimen

Apple-käyttäjät ovat vuosia tottuneet tiettyyn näppäinyhdistelmään, joka on toiminut niin sanottuna pelastavana enkelinä, jos puhelin ei ole reagoinut mihinkään käyttäjän toimiin. Toisin sanoen puhelin on siis jumissa ja se pitäisi saada käynnistettyä uudelleen. Koska yhdestäkään iPhone-mallista ei voi käyttäjä itse poistaa akkua ja näin resetoida laitetta, kehitti Apple helposti muistettavan näppäinyhdistelmän, joka pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen. Tämä tapahtuu painamalla hetken aikaa pohjassa koti- ja virtapainikkeita.

Uudessa iPhone 7 -sukupolvessa Apple siirtyi kapasitiiviseen kotipainikkeeseen, joka ei siis toimi, jos ohjelmisto on jumissa. Kuinka siis resetoida ja herättää eloon jumissa oleva iPhone 7 tai iPhone 7 Plus? Hyvin helposti. Uutena näppäinyhdistelmänä toimii virtapainike + äänenvoimakkuuden säädin alaspäin. Tätä tekniikkaa käyttämällä saa eloon myös iPhone 7 -sarjaa olevan Applen älypuhelimen.

Joko kävit lukemassa testini Applen uudesta lippulaivasta? Jos et, niin suuntaa ihmeessä testiin, joka kattaa hyvin iPhone 7:n eri osa-alueet: Testissä iPhone 7 – vedenkestävä, parempi kamera ja uusi kotipainike, ei kuulokeliitäntää