HTC:n uudessa One X10:ssä on 4000 mAh:n akku

HTC One X10

Taiwanilainen HTC on esitellyt markkinoille uuden älypuhelimen, joka kantaa nimeä One X10. Alustavasti puhelin on virallistettu ainoastaan Venäjän markkinoille, joten toistaiseksi on epäselvää nähdäänkö laitetta Länsimaissa, kuten Euroopassa. Kyseessä on joka tapauksessa keskihintaluokkaan sijoittuva uutuus, joka noudattelee HTC:lle tuttua muotokieltä sekä panostaa erityisesti akkukestoon. Hintaa puhelimella on 19 990 ruplaa, joka suoraan käännettynä tekee noin 334 euroa.

HTC One X10 rakentuu 5,5 tuuman Super LCD -kosketusnäytön ympärille, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä (401ppi). Puhelimen sydämenä on 64-bittinen MediaTek Helio P10 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on kolme gigatavua käyttömuistia. Tallennustilaa One X10 sisältää 32 gigatavua, jota käyttäjä voi laajentaa microSD-muistikortilla. Puhelimesta löytyy myös kaksi SIM-korttipaikkaa, joista molemmat tukevat 4G LTE -yhteyttä.

HTC One X10

Muotoilullisesti uutukainen on varsin tuttua HTC:tä. Se on kooltaan 152,9 x 75,6 x 8,23 millimetriä ja painaa 175 grammaa. Taiwanilaisvalmistaja on onnistunut pitämään puhelimensa kohtalaisen solakkana, vaikka sisältä löytyy 4000 milliampeeritunnin akku, joka on tässä kokoluokassa poikkeuksellisen tehokas. HTC lupaakin laitteelleen noin kahden päivän akkukestoa. Edelliseen sukupolveen (HTC One X9) nähden toiminta-ajat ovat parantuneet 30 prosentilla.

One X10:n etupuolelta löytyy kahdeksan megapikselin selfie-kamera f/2.2-aukolla. Takana oleva pääkamera tarjoaa 16 megapikseliä ja f/2.0-aukon.

Puhelimen muita ominaisuuksia ovat muun muassa Bluetooth 4.2, WiFi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5 GHz), GPS ja GLONASS. Taakse, kameran alle HTC on sijoittanut sormenjälkilukijan.

Ikävä kyllä HTC ei kerro, mitä Android-versiota puhelinta käyttää. Mukana oleva Sense-käyttöliittymä sisältää Boost+ -ominaisuuden, joka tarjoaa toimintoja laitteen suorituskyvyn optimoimiseen.

HTC One X10

Uutuus saapuu Venäjällä myöhemmin huhtikuun aikana. Värivaihtoehtoina ovat musta sekä hopea.