Nokia lupaa haastavansa Applen iPhonen

Nokia aikoo tuoda tulevaisuudessa markkinoille puhelimia, joilla pyritään haastamaan paremmin Applen iPhone-älypuhelin. Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja on saanut osakseen paljon kritiikkiä siitä, että yhtiöllä ei ole tarjolla todellista vastausta Applen innovatiiviselle kosketusnäytöllä varustetulle älypuhelimelle.

Financial Timesin mukaan Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on kommentoinut kritiikkiä sanomalla, että yhtiö pyrkii olemaan entistäkin kilpailukykyisempi. Samalla Kallasvuo puolusteli N97-lippulaivamallia, joka on tällä hetkellä yhtiön päävastus Applen iPhonelle. Useissa medioissa sitä on kuitenkin moitittu huonoksi ja riittämättömäksi iPhone-kilpailijaksi. Nokia N97:n kohdalla suurin kritiikki kohdistuu sen käyttöliittymään, eikä niinkään puhelimen teknisiin ominaisuuksiin.

Olli-Pekka Kallasvuon kommenttien voidaan olettaa liittyvän tulevaan N900-nimellä kulkevaan kosketusnäyttöpuhelimeen. Se tulee näillä näkymin olemaan yhtiön ensimmäinen älypuhelin, josta löytyy Linux-pohjainen Maemo-käyttöjärjestelmä, jota Nokia on käyttänyt aiemmin muun muassa N810-Internetlaitteessa. Nyt se on kuitenkin rantautumassa kosketusnäyttöpuhelimiin ja sen odotetaankin tuovan yhtiön mallistoon merkittävän piristysruiskeen. Nähtäväksi jää, onko tulevasta laitteesta iPhonen haastajaksi.

2 kommenttia

  1. Kallasvuo on kyllä mestarillinen tyhjänpuhuja, mitään konkreettista ei ole nähty vaikka ensimmäisen iPhonen julkaisusta on kulunut yli 2 vuotta. N97 on surkea ylihintainen floppi, joka huonon käytettävyyden lisäksi naarmuttaa kameransa linssiä.

    Nokian rönsyily miniläppärimarkkinoille ei vaikuta harkitulta strategialta. Myös yhteistyö Microsoftin kanssa ärsyttää monia nörttejä. Mikäli Nokia haluaisi menestyä, niin ylin johto pitäisi vaihtaa. Nokian osakkeenomistaja nukkuu yönsä huonosti…

  2. Olisi mielenkiintoista tietää milloin se haastaja tulee? Ei ole pal näkyny. Ehkä n. vuonna 2015 Nokialla on haastaja iphone 3g:lle, kun Apple jo porskuttaa ulos 10g:tä 😉

Kommentointi on suljettu!