Sony Ericsson XPERIA X2: Windows Mobile 6.5 -pohjainen älypuhelin

Sony Ericsson XPERIA X2

Japanilaisruotsalainen Sony Ericsson on esitellyt uuden sukupolven XPERIA X2 -älypuhelimen, joka jatkaa yhtiön vanhentuvan XPERIA X1 -mallin linjoilla. Uutuusmalli on säilyttänyt edeltäjästään tutun rakenteen, mutta se lisää pakettiin luonnollisesti uusia ominaisuuksia ja seuraavan version Windows Mobile -käyttöjärjestelmästä.

Edeltäjältään Sony Ericsson XPERIA X2 on perinyt rakenteen lisäksi paneelikäyttöliittymän, joka antaa Windows Mobilelle yhtiön oman silauksen. Puhelimesta löytyy esiasennettuna 14 paneelia, mutta Internetistä on haettavissa vielä 16 lisäpaneelia. Paneelien avulla käyttäjälle tärkeimmät toiminnot, kuten esimerkiksi Skype, Mytopia, Google, pelit, CNN ja Windows Live, ovat aina sormen ulottuvilla.

Uutena ominaisuutena käyttöliittymässä on mahdollisuus ohjelmoida omat suosikkitoiminnot ja -sovellukset ilmestymään näytölle päällimmäiseksi aina tiettyyn aikaan vuorokaudesta. Näin puhelin tuo näyttöön vaikkapa tuoreimmat uutiset heti aamulla, uusimmat YouTube-videot ruokatunniksi ja pelit kotimatkan ajaksi.

Sony Ericsson XPERIA X2:ssa on lisäksi ainutlaatuiseksi kehuttu SlideView-ominaisuus. Se tuo useimmin käytetyt toiminnot helposti saataville ja näyttää vastaamattomat puhelut, saapuneet tekstiviestit ja sähköpostit yhdellä silmäyksellä.

Meidän on voitava luottaa matkapuhelimeemme asioiden hoidossa, kun olemme työmatkalla ja pois toimistolta. XPERIA X2:ssa on ensimmäisenä maailmassa Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmä, jonka ansiosta työskentely on liikkeelläkin ollessa nopeaa ja tehokasta. XPERIA X2:ssa on uudenlaiset interaktiiviset käyttöpaneelit sekä SlideView-toiminto, joka avaa käytetyimmät toiminnot nopeasti. Näin saapuneet puhelut, viestit ja postit voi tarkistaa yhdellä silmäyksellä”, kertoo Sony Ericssonin Suomen ja Viron myynnistä vastaava Jon Grundström.

Uutuusmallin ominaisuuksiin kuuluvat HSPA, WiFi, A-GPS, Bluetooth, microSD-muistikorttipaikka, 8,1 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, kuvausvalo, QWERTY-näppäimistö sekä uusi Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmä. XPERIA X2:n näyttö on kasvanut edeltäjänsä kolmesta tuumasta 3,2 tuumaan. Tarkkuutta näytöltä löytyy 800 x 480 pikseliä ja se toistaa 65 536 väriä.

Sony Ericsson XPERIA X2 on kooltaan 110,0 x 54,0 x 16,0 millimetriä ja se painaa 155 grammaa. Puhelin tulee saataville mustana ja hopeisena vuoden lopulla.

Sony Ericsson XPERIA X2

1 kommentti

  1. Nämä Windows Mobilet ei kiinnosta, mutta XPERIA X3 -mallia Androidilla odotetaan innolla. Saa nädä tapahtuuko sen julkistus vasta ensi vuonna.

Kommentointi on suljettu!