Uuden sukupolven Windows Mobile -puhelin: HTC HD2

HTC HD2

Maailman johtavien älypuhelinvalmistajien joukkoon lukeutuva HTC on tänään esitellyt uuden sukupolven HD2-kosketusnäyttöpuhelimen, joka pohjautuu Microsoftin uunituoreeseen Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmään. Kyseessä on samalla yhtiön ensimmäinen Windows-puhelin, josta löytyy Android-pohjaisen Heron yhteydessä julkaistu Sense-käyttöliittymä.

Uusi Sense-käyttöliittymä tulee korvaamaan yhtiön Windows-malleissa aiemmin käytetyn TouchFLO 3D:n. HTC:n tekemä siirros on selvä merkki siitä, että Windows- ja Android-puhelimet halutaan tuoda käyttöliittymien osalta lähelle toisiaan. Homman juoni piilee luultavasti siinä, että taiwanilaisvalmistaja haluaa helpottaa puhelimesta toiseen siirtymistä: laitetta valittaessa voidaan keskittyä käyttöjärjestelmän sijasta itse ominaisuuksiin.

Sensen perusideana on tarjota käyttäjälle toiminnot, joiden avulla puhelimen voi muokata haluamakseen. Kotinäkymää voi kustomoida mielensä mukaan ja näkyville saa esimerkiksi sään, linkkejä ja muuta tärkeää sisältöä. Toinen käyttöliittymän kantava idea on sosiaaliset palvelut, jotka on integroitu kiinteäksi osaksi Senseä. Tämä näkyy muun muassa siinä, että kaikki saman ihmisen kanssa käydyt keskustelut tulevat kerralla näkyviin puhelimen näytölle, olipa kyse puheluista, tekstiviesteistä, sähköposteista tai Facebook-päivityksistä.

Me uskomme HTC:llä, että elämän parhaat asiat pitää kokea, ei selittää. HTC Sense rakentuu tämän periaatteen varaan. Puhelinta on helppo käyttää ja käyttökokemusta voi muokata yksilöllisesti”, sanoo HTC:n toimitusjohtaja Peter Chou. ”HTC Sense yhdistää nyt Windows-alustan tehokkuuden ja joustavuuden edistyksellisimpään puhelimeen, minkä olemme koskaan kehittäneet.

HTC HD2 on markkinoiden ensimmäinen kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettu Windows-puhelin. Laitteen näyttö on muiltakin osin huippuluokkaa, sillä se on kooltaan huimat 4,3 tuumaa ja tarkkuudeltaan vakuuttavat 480 x 800 pikseliä. Yhtiö kehuukin sen tarjoavan enemmän nähtävää tarkemmalla, kirkkaammalla ja värikylläisemmällä tavalla.

HTC:llä on pitkä historia Windows Mobile -puhelinten valmistajana. HTC HD2 aukoo uusia uria etenkin herkän kosketusnäyttönsä ansiosta”, sanoi johtaja Andy Lees Microsoftilta.

Uutuusmallin keskeisimpiin ominaisuuksiin kuuluvat HSPA, WiFi, Bluetooth 2.1, GPS, FM-radio, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja LED-kaksoissalama. Pellin alta löytyy mukavat 448 MB:tä RAM-muistia ja tehokas yhden gigahertsin kellotaajuudella tikittävä Snapdragon-suoritin. Lisäksi mukana on kiihtyvyysanturi sekä valoisuuden ja etäisyyden tunnistimet.

Hyvistä ominaisuuksista ja kookkaasta näytöstä huolimatta itse HD2:n koko on ainakin paksuuden osalta pysynyt erittäin hyvin kurissa. Uutuuden viralliset mitat ovat 120,5 x 67 x 11 millimetriä. Painoa puhelimelta löytyy 157 grammaa.

HTC HD2:n kerrotaan saapuvan Euroopan valituille markkinoille pian.

HTC HD2

4 kommenttia

  1. Äärimmäisen kiinnostava laite. Ei ole mitään Windows Phonea vastaan, mutta tuo koko vaan vähän mietityttää. Ainakaan ilman kokeilemista ei uskalla ostaa, kun ei pysty yhtään arvioimaan, miltä kädessä tuon kokoinen laite tuntuu. Tässä on jo todellakin aineksia iPhone killeriksi!

  2. Itse tilasin juuri ja odottelen postia, eipä itseä koko niinkään arveluttanut vaan HTC:n kanta olla tekemättä suomekielelle kieli tukea puhelimiinsa :/ mutta eihän 650€ hintaiselta puhelimelta voi ihan mitä vain olettaa 🙂

  3. moikka , oisin vaan kysellyt että eikö siis tuota puhelinta tule ollenkaan kielelle suomi ? ;o muuten voisi kiinnostaakkin , mutta jos ei kieltä ole niin se on sitten uuden harkinnan paikka !

Kommentointi on suljettu!