Google Voice saapui iPhonelle nettisovelluksena

Monet muistavat viime kesältä varmastikin Applen App Store -politiikkaa kovasti ravisuttaneen Google Voice -tapauksen, jossa Apple kieltäytyi päästämästä hakukonejätin sovellusta ohjelmistokauppaansa. Syksyn tienoilla lusikkansa soppaan laittoi myös Yhdysvaltain viestintäkomissio FCC, joka pyysi yhtiöiltä selvityksen asiaa koskien. Kaikesta huolimatta sovellusta ei ole tähänkään päivään mennessä nähty App Storessa.

Google Voice -sovellusta on päässyt joka tapauksessa hyödyntämään iPhonellaan, jos puhelimelleen on suorittanut niin sanotun jailbreak-operaation. Virallisia teitä sitä ei Applen kosketusnäyttöpuhelimeen ole aikaisemmin saanut, mutta nyt se avautuu kaikille iPhone-omistajille verkkopohjaisena sovelluksena. Se on optimoitu varta vasten iPhonea ja Palmin WebOS-puhelimia silmällä pitäen, mutta sen käyttäminen pitäisi olla mahdollista millä tahansa HTML5-tuellisella verkkoselaimella.

Verkkosovellus tarjoaa Google Voicen keskeisimmät ominaisuudet. Sillä onnistuu puheluiden soittaminen, tekstiviestien kirjoittaminen ja ääniviestien kuunteleminen. Käyttöliittymältään se muistuttaa paljon GMail-verkkosivuston iPhone-versiota.

Googlen palvelun ideana on tehdä puheluiden ja viestien hallinnasta helpompaa. Sen toiminta on vielä hyvin rajattua, sillä Google Voiceen pääsee käsiksi vain kutsun kautta.

Lähde: Engadget