Nokian tuleva tabletti vilahtaa TRON: Legacy -elokuvassa?

Tshekkiläinen Nokian puhelimiin keskittynyt Nokia Mania -verkkosivusto on tehnyt mielenkiintoisen havainnon loppuvuodesta 2010 teattereihin ilmestyneestä TRON: Legacy -elokuvasta. Sivusto spekuloi mahdollisuudella, että filmin eräässä kohtauksessa vilahtava tabletti saattaisi hyvinkin olla Nokian tulevan kosketusnäyttölaitteen prototyyppi. Uskottavaksi teorian tekee se, että Nokia on tukenut elokuvaa vahvasti.

Lisää tukea teorialle antaa Nokia 5800 XpressMusicin esiintyminen aikanaan ennakkoon Batman: The Dark Knight -elokuvassa. Ei siis olisi ensimmäinen kerta, kun Nokia esittelee elokuvassa julkaisematonta laitettaan.

Olipa kyseessä Nokian laite tai ei, niin varmaa on se, että yhtiöllä on työn alla oma tabletti. Se on vilahtanut muun muassa Ovi Kaupassa Z500 -mallinimellä. Se tulee perustumaan MeeGo-käyttöjärjestelmään. Elokuvassa esiintyvän laitteen näyttökoko lienee kymmenen tuumaa, jollaiseen myös Nokian tabletin on arveltu pohjautuvan.

Juttuvinkistä kiitokset Eerolle!

Lähde: My Nokia Blog

18 kommenttia

 1. Nokia on tosiaan harrastanut tuotesijottelua elokuviin ja tv-sarjoihin niin usein, että tuossa saattaa hyvinkin on perää.

   1. + muotoilu ja alumiiniset reunat muistuttavat hieman N8

 2. Kukkia pöytään,pulla täyttää vuoden.Nokia myöhässä taas kerran.

  1. Tablettejahan onkin jo aivan valtavasti markkinoilla..

 3. TRON-elokuvassahan siis on jo toisaalla varmuudella N8, joten ei olisi ihme jos olisi toinenkin tuleva Nokian laite.

 4. N8 esiintyy kyseisessä leffassa myös. Ei tosin paljoa, mutta tunnistettavissa se on.

 5. Totta on, että tablet pc -markkinat alkavat täyttyä. Mutta jos mietitään, mitä käyttiksiä tabletteihin on tällä hetkellä tarjolla niin mielestäni Nokian MeeGo on enemmän kuin tervetullut. Jos se on yhtään niin hyvä kuin mitä N900:n Maemo, niin tänne yksi heti kiitos!

 6. Täysin samoilla linjoilla muugoun kanssa. N900 käyttöliittymä on edelleen yksi parhaista ja visuaalisesti näyttävimmistä ja uskon, että Meego tulee siitä vielä nostamaan rimaa reippaasti. Tahtoo myös.

 7. Pre-Alpha MeeGo for tablets demo näyttää kyllä ihan hyvältä… valitettavasti tuonkin uurastuksen voi vielä pilata laitteen muotoilulla… ja sen taidon kyllä nokia osaa erinomaisesti.

  viimeiset viisi vuotta nokiaa on arvosteltu sen lippulaivapuhelimien tökeröstä muotoilusta… viesti ei ilmeisesti ole vielä tavoittanut nokian herroja. norsunluutorniin on pitkä matka… taitaa olla tiettömien taivalten takana.

  t. osakkeenomistaja

  1. En usko, että kukaan onnistuu tabletin muotoilua ryssimään. Niissä nyt ei paljon muotoiltavaa ole. Ratkaiseva tekijä tableteissa on materiaalit: halpa ja kevyt muovi VS kestävä ja tyylikäs, mutta raskaampi metalli.

   1. niinpä niin… toivottavasti olet oikeassa! nokia vain on niitä valmistajia, joka on ihastunut näytön ulkopuolella oleviin leveisiin reunoihin. esim: jos näyttö on 10″ niin laitteeseen silti voisi mahtua hyvin 11″, jopa 12″ näyttö. jos laite on vielä sentin paksumpi kuin muilla.

    miksikähän se ei mene kaupaksi, pähkäilevät johtajat norsunluutornissaan!!!

    osakkeenomistaja

 8. Tablettimarkkinoilla on paljon kilpailijoita, mutta iPadin ja Galaxy TABin lisäksi siellä ei oikeastaan ole kuin harrastajille tarkoitettuja laitteita (Wetab etc.) ja tusina halpoja kiinalaisia täbläyksiä. Sitten meidän kannattaa pitkälti keskittyä niihin laitteisiin joita saadaan mahdollisesti Suomeen. Todella harva lähtee ostamaan ulkomailta laitetta, ja vaikka lähteekin niin usein homma kaatuu ääkkösien puutteeseen.

  Mielestäni Suomessa tablettikisoja tulevat vetämään Apple, Samsung ja Nokia. Hyvänä neljäntenä tulee ZTE (ja miksei myös Huawei), joka on joulun laitteillaan saanut Suomen kansalta paljon hyväksyviä päännyökytyksiä, mutta joka eivät kuitenkaan ikinä pääse mukaan ”isojen poikien” tuottopeliin, koska ainoa oma valtti on kohtuullinen laatusuhde alhaiseen hintaan.

  1. Ja ennenkuin joku älähtää että Androidiin saa ne ääkköset lisäsovelluksilla, niin muistutan että sekin on monille liian monimutkaista.

Kommentointi on suljettu!