Havok-fysiikkamoottori saapui Androidille

Tunnettu fysiikkamoottori Havok on saapunut Android-mobiilialustalle. Käännöksen takana ovat moottoria kehittävä irlantilainen Havok sekä matkapuhelinvalmistaja Sony Ericsson, joka rynnii mobiilipelimarkkinoille omalla Xperia Play -pelipuhelimellaan.

Irlantilaisyhtiön fysiikkamoottori on tuttu konsoli- ja PC-pelaajille. Se on saatavilla muun muassa Windows-, Mac– ja Linux-alustoille sekä PlayStation 3– ja Xbox 360 -konsoleille. Moottori mahdollistaa esineiden ja henkilöiden reaaliaikaisen vuorovaikutuksen ja se on kehitetty erityisesti videopelejä varten.

Havok vaatii toimiakseen vähintään Android 2.3 -alustaversion. Moottorin toimintaa esitellään muutamilla pelidemoilla jutun lopussa Sony Ericsson Xperia Play -puhelimella.

Lähde: Engadget

3 kommenttia

 1. Jäi vähän epäselväksi, että onko Havok ohjelmoijan työkalu – vai pääseekö pelaaja installoimaan peliin kuin peliin Havokin, ja näin sitten voi poikkeuttaa pelin kulkua Havokin säätämällä tavalla.

  Heh-pelin heppuhan videolla pomppi esteillä kuin Sonkajärven Rambo.

  1. No minusta on aivan selvä, että kun uutisessa puhutaan fysiikkamoottorista, niin kyseessä on nimenomaan kappaleisiin vaikuttavien fysiikan lakien (dynamiikka) ja kappaleiden välisen vuorovaikutuksen (törmäykset jne) mallintamiseen tehdystä moottorista, eli enginestä, jota kehittäjät voi hyödyntää omissa sovelluksissaan ja peleissä.

   En nyt ihan ymmärrä kuinka ajattelit olevan mahdollista moisen asentamisen noin vaan peliin kuin peliin. Ei se ole mahdollista, vaan peli tai sovellus pitää nimenomaan koodata käyttämään kyseistä fysiikkamoottoria.

 2. #
  En nyt ihan ymmärrä kuinka ajattelit olevan mahdollista moisen asentamisen noin vaan peliin kuin peliin. Ei se ole mahdollista, vaan peli tai sovellus pitää nimenomaan koodata käyttämään kyseistä fysiikkamoottoria.
  #

  Nii-in. Minä ajattelin sitä, että jos peli on koodattu tiettyihin interfeisseihin, niin tällöinhöinhän ”jollakin moottorilla” käyttöliittymästä käsin on mahdollista muuttaa pelin käyttäytymistä vaikkapa mitä näkee grafiikassa näytöltä, kun painelee nappeja, jotka ovat kytketty ”moottoriin”.

Kommentointi on suljettu!