Samsung Galaxy S II päivittyi Android 4.0:aan

Pitkään jatkunut odotus palkitaan vihdoin. Korealainen Samsung ilmoitti tänään, että yli 20 miljoonaa kappaletta myynyt Galaxy S II on nyt päivitettävissä Android 4.0 Ice Cream Sandwich -alustaversioon. Päivitys on saatavilla heti operaattorilukitsemattomiin laitteisiin ja sen voi ladata  Samsung Kies -ohjelmiston kautta. FOTA (Firmware Over The Air) -päivitys tulee ladattavaksi muutaman viikon kuluessa.

Android 4.0 tuo Galaxy S II:een nopeamman, modernimman käyttöliittymän ja paremman käyttökokemuksen”, sanoi Samsungin Telecom-myyntipäällikkö Mika Engblom.

Päivityksen uudistuksiin lukeutuvat muun muassa:

 • Face Unlock -toiminto, jolla puhelimen lukitus voidaan asettaa avautumaan etukameraa hyödyntävällä kasvojen tunnistuksella.
 • Mobiilidatan liikkumista voi tarkkailla ohjelmakohtaisesti, ja kännykkä voidaan asettaa hälyttämään dataliikenteen kasvaessa. Kätevä toiminto esimerkiksi ulkomailla.
 • Esiasennettuna Google+-pilvipalvelu, jonne voi tallentaa otettuja valokuvia. Kuviin pääsee käsiksi millä tahansa päätelaitteella, kuten tietokoneella tai tablettitietokoneella.
 • Uudistettu tehtävienhallinta, josta voi paremmin hallita käynnissä olevia sovelluksia ja toimintoja sekä helpommin siirtyä niiden välillä.

Samsung kertoo päivittävänsä myöhemmin kuluvan vuoden aikana Android 4.0:aan myös seuraavat laitteet: Galaxy Note, Galaxy Advance, Galaxy Tab 10.1, Galaxy Tab 8.9 ja Galaxy Tab 7.7.

8 kommenttia

 1. Päivitys on 4.0.3 ja sen voi asentaa myös FOTA:na 🙂 Juuri tänään aamulla asentelin… Sovellukset pysy tallella ynm. ainoa jonka joutuu uusiksi tekemään on nämä ”päänäytön” sovellukset…

  1. Ok. Samsungin lähettämään tiedotteen mukaan FOTA saapuu vasta myöhemmin, mutta hyvä jos se toimii jo nyt. 🙂

 2. Itselläni on operaattorilukittu. Eikös silloin operaattori jakele päivityksiä, vai? Onko tuo FOTA sama kuin painaisi itse kännykästä Ohjelmistopäivitys-nappia?

  1. Joo, eli päivitys tapahtuu suoraan puhelimella. 🙂

 3. koskahan galaxy xcover päivittyy tuohon 4.0??

  1. Ikävä kyllä kyseinen malli ei ole saamassa virallista Android 4.0 -päivitystä.

   1. kai sit pitää ettiä epävirallinen… mitä tubesta katoin niin näytti ihan kivalta 😀

 4. Mitenköhän suorituskyky SGS2lla olla päivityksen jälkeen? Yleensä uusi käyttis on tehty uusille tekniikoille ja vaatii enemmän alustalta.

Kommentointi on suljettu!