Videolla: BlackBerry Dev Alpha B -kehittäjälaite ja BB 10 -alusta

Kanadalainen RIM on vihdoin päästänyt median lähemmin tarkastelemaan yhtiön uutta BlackBerry 10 -mobiilialustaa. Kyseessä on uusi alku yhtiölle, jolla se pyrkii palauttamaan asemiaan älypuhelinmarkkinoilla. Täysin uudelleen rakennettu alusta on kehitetty kokonaan kosketusnäyttölaitteita varten, mutta RIM on luvannut säilyttää mallistossaan myös kuuluisat QWERTY-puhelimensa.

Verkkosivusto The Verge on päässyt hypistelemään RIM:n uutta versiota toukokuussa julkaisusta kehittäjälaitteesta. Sivusto arvelee Dev Alpha B:n kehyksien alle lymyilevän lähes valmiin tuotantomallin, joka saapunee kauppoihin ensi vuoden alussa.

BlackBerry 10 nojaa vahvasti eleliikkeisiin. Esimerkiksi näyttölukon poisto onnistuu ilman nappien painalluksia yksinkertaisesti vetäisemällä näyttöä alhaalta ylös. Sama ele sovelluksessa vie näkymään, jossa esillä ovat avoimet sovellukset. The Verge kuvailee alustaa pikaisen testin perusteella erittäin jouhevaksi käyttää.

Lähde: The Verge

1 kommentti

  1. N9 tyyppisiä piireitä tuossa protossa. Toivottavasti RIM pysyy hengissä ja BB10 -laitteet saapuvat myös Suomeen.

    Twitteriä selailin ja löysin mahdollista juttuvinkkiä Mobiiliblogille: http://www.jollausers.com/ Hypeä ilmoille! Kannattaa käydä tutustumassa. 🙂

Kommentointi on suljettu!