Mielenkiintoinen Chameleon-käyttöliittymä tulossa Android-puhelimille

Vajaa vuosi sitten uutisoimme mielenkiintoisesta Android-tableteille suunnitellusta käyttöliittymästä, jonka perusajatuksena oli tehdä selvä pesäero taulutietokoneiden ja älypuhelinten välillä. Tuolloin kyseessä oli vasta kehitysasteella oleva projekti, mutta nyt Chameleon-nimeä kantava käyttöympäristö on ladattavissa omaan Android-tablettiin reilun kolmen euron hintaan Googlen Play -kaupasta.

Käyttöliittymän kehityksestä vastaava Teknision haluaa nyt viedä Chameleonin seuraavalle tasolle ja tuoda sen saataville myös puhelimiin. Puhelinversiosta onkin julkaistu ensimmäinen videodemo, jossa sen toimintaa esitellään pintapuolisesti Samsung Galaxy Note II– ja Nexus 4 -laitteilla.

Chameleon tarjoaa oman persoonallisen käyttöympäristön, jota käyttäjä voi muokata minisovelluksin. Yhtiö pitää Androidin yhtenä ongelmana hajanaisia widgettejä, joiden käyttöliittymät eroavat toisistaan. Teknision tarjoaakin kehittäjille oman API-kirjaston, jonka avulla on mahdollista luoda minisovelluksia yhtiön käyttöliittymälle. Chameleon itsessään sisältää yleisimmin käytetyt minisovellukset, kuten kalenterin, kellon, Facebookin, Twitterin ja YouTuben.

Teknision toivoo saavansa puhelinversion käyttöympäristöstään pian saataville. Se on parhaillaan yksityisessä testivaiheessa.

Lähde: Phone Arena

3 kommenttia

  1. Lagia en nähnyt mutta sekavahan tuo oli. en oikein käsittänyt ideaa, mitä etuja tuosta on? Olen nyt tykästynyt nexus tablettiin juuri tuon puhtaan androidin takia. onhan se vaan vikkelä ja sulava. Lisäksi siitä löytyy kaikki tarvittava ja ne löytyy helposti.

    Puhdas Android kilpailee iosin kanssa sulavuudesta ihan täysin. Sitten valmistajien omat viritykset vie androidia taas toiseen suuntaan, makuasia kummasta pitää. täytyy sanoa, että on SGS3:nkin TW:ssä muutamia hyviä puolia, mitä nexuksessa olen kaivannut, mutta eiköhän niitäkin kaivattuja juttuja ala kohta saamaan sovelluksena, joten ongelma ei ole suuri. esim tuo näytön jakaminen kahdelle sovellukselle olisi tabletilla todella kätevää, kun se on sitä jo SGS3:lla.

Kommentointi on suljettu!