Sony: Android 5.1 Lollipop -päivitykset käynnistyvät heinäkuussa

Japanilainen Sony jatkaa älypuhelinmallistonsa Android-päivityksiä. Kevään aikana valmistaja on päivittänyt useita laitteitaan Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmäversioon, jota voidaan pitää yhtenä Googlen johtaman mobiilialustan koko historian merkittävimmistä päivityksistä. Se esitteli maailmalle muun muassa Material Design -suunnittelufilosofian, jonka mukaiseksi myös Sony on käyttöliittymäänsä muovannut. Lisäksi viitosversio toi mukanaan käyttäjätilit älypuhelimiin, laajemmin hallittavat lukitusruudun ilmoitukset, parannuksia akunhallintaan ja paljon muuta.

Nyt kun Sony on saanut päivitettyä mallistonsa Android 5.0:aan on aika jatkaa eteenpäin. Yhtiö on tänään ilmoittanut blogissaan, että Xperia Z-, Xperia Z1-, Xperia Z2– ja Xperia Z3 -tuoteperheet sekä Xperia C3, Xperia T2 Ultra, Xperia M2 ja Xperia M2 Aqua ovat saamassa päivityksen Android 5.1 Lollipopiin. Kyseessä on luonnollisestikin iloinen uutinen Sonyn asiakkaille, sillä Android 5.0:n kaltaisiin suuriin päivityksiin jää usein bugeja, joita 5.1-versio pyrkii tuhoamaan. Päivitykset laitteille käynnistyvät heinäkuun aikana.

Entä Android M? Se kiinnostanee monia, sillä kyseessä on Googlen seuraava Android-versio, joka saapuu markkinoille kolmannen vuosineljänneksen aikana. Tulevaisuus näyttää, mitkä laitteet Sonyn mallistosta päivittyvät Android M:ään, sillä mitään asiasta ei ole toistaiseksi hiiskuttu. Vieläkö mukana on esimerkiksi Sony Xperia Z, joka saapui myyntiin kevätkesällä 2013? Ehkäpä, sillä Sony on osoittanut tukevansa hyvin lippulaivamallistoaan ohjelmistopäivityksillä, vaikka ei useimmiten ole tuoreimpia Android-versioita kyennyt markkinoiden nopeimmassa tahdissa tuotteilleen tuomaankaan.

Sony, Android 5.0, Lollipop rolls for the Xperia Z Series, Android 5.1 coming for Xperia M2 and Xperia M2 Aqua…