Nyt onnistuu myös iPhone 3GS:n murtaminen

iPhone Dev Team on julkaissut jailbreikkaamiseen soveltuvasta redsn0w:sta ja operaattorilukon poistamiseen suunnitellusta ultrasn0w-murtotyökalusta iPhone 3GS yhteensopivat versiot. Tiimi kertoi jo aiemmin työkalujen valmistumisesta, mutta niiden julkistus oli tarkoitus venyttää seuraavan iPhone-päivityksen saapumiseen asti, koska Applelle ei haluttu antaa vihiä murtamiseen käytetystä aukosta ohjelmistossa.

Tiimi joutui kuitenkin taipumaan, koska toiselta taholta julkaistiin purplera1n-nimellä kulkeva jailbreikkaamisen mahdollistava työkalu. Siinä käytetään vastaavaa ohjelmistoreikää, joten iPhone Dev Teamin ei ollut enää järkevää pidätellä oman työkalun julkistusta.

iPhone 3GS saapuu myyntiin Suomessa vasta 31. heinäkuuta, joten on mahdollista, että Apple ehtii julkaisemaan OS 3.1 -päivityksen, joka tulee suurella todennäköisyydellä tukkimaan iPhone Dev Teamin käyttämän haavoittuvuuden. Sen jälkeen nykyisillä työkaluilla ei ole mahdollista murtaa iPhonen suojauksia.

Työkalut ja ohjeet jailbreikkaamiseen ja operaattorilukon poistamiseen löytyvät täältä.

3 kommenttia

    1. Voi jättää tekemättä, mutta jos Apple ehtii tehdä tarvittavat korjaukset päivityksen kautta puhelimeen, niin nykyisillä murtotyökaluilla ei käsittääkseni tee enää mitään.

  1. nonii miten saisin jailbreakattu mun iphonen kun muut simkortit ei käy???????????

Kommentointi on suljettu!