Nokia N97:n linssinsuojus naarmuttaa kameran linssiä?

N97 linssi

Nettiin on kantautunut ikäviä tietoja Nokia N97 -lippulaivamallin linssinsuojuksesta, jonka pitäisi nimensä mukaisesti suojata kameran linssiä pölyltä, lialta ja naarmuilta. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että se itse asiassa toimii päinvastoin ja naarmuttaa linssiä, ilman että käyttäjä voi juurikaan tehdä mitään.

Nokiausers-verkkosivuston antamien tietojen mukaan N97:n linssinsuojuksen alla on pehmeä puhdistusosa, joka pyrkii pyyhkimään linssin puhtaaksi suojusta avattaessa. On mahdollista, että suojus on liian tiivis ja lian päästessä sen ja linssin väliin syntyy ongelmia. Pahimmassa tapauksessa naarmujen on sanottu vaikuttavan kameralla otettujen kuvien laatuun, kertoo The Nokia Blog.

Ongelma näyttää olevan varsin laaja. Siitä käydään keskusteluja muun muassa Nokian virallisella keskustelupalstalla ja HowardForumsissa. Ongelman ovat havainneet myös suomalaiskäyttäjät ja esimerkiksi Juha Matti kertoo siitä Qaiku-miniblogissaan.

Linssinsuojusongelmasta luettuani päätin tarkistaa testikäytössä olevan N97:n linssin ja ikäväkseni huomasin naarmun, joka on täysin vastaavassa paikassa yllä olevassa kuvassa esiintyvän naarmun kanssa. Yhtä pahasta naarmusta ei ole kyse, mutta joka tapauksessa ongelma on mitä todellisin.

Nokialla on aiemminkin ollut ongelmia huippumalliensa kanssa. Yhtiön ensimmäisissä E90-mallin puhelimissa oli ongelmia näppäimistön kanssa, joka painoi jälkiä näyttöön. Nokia korjasi vian myöhemmin sen laajuuden vuoksi.

Kiitos vinkistä Juha Matille!

3 kommenttia

  1. Nyt pitää hävetä Nokian puhelinten huonon käytettävyyn lisäksi myös pahoja valmistusongelmia.

  2. Todella ”toivottu” ominaisuus yli 600 € laitteessa. 😛 Tämän uutisen jälkeen en osta enää ainuttkaan Nokialaista, jossa on linssinsuojus, olenkin ollut aina sitä miltä, että on vähän turha härpäke.

  3. kuulukos tässä n97:ssa olla suojakalvo suojaamassa naarmuuntumista? omassani on.

Kommentointi on suljettu!