Dellin tuleva Android-pohjainen MID-laite karkasi verkkoon

Dell Streak

Maailman suurimpien tietokonevalmistajien joukkoon kuuluva Dell on hiljalleen laajentanut osaamistaan myös matkapuhelinmarkkinoille. Kesällä yhtiö julkaisi Mini 3i -nimeä kantavan kosketusnäyttöpuhelimen Kiinan markkinoille ja nyt verkkoon on vuotanut uudenlainen puhelinyhteyksin varustettu laite, joka kuuluu niin sanottujen MID-koneiden (mobile Internet device) kategoriaan.

Dell Streak on vielä tässä vaiheessa prototyyppiasteella, mutta kuvien ja lopussa nähtävän videon perusteella sen kehitys on hyvässä vauhdissa. Kyseessä on Google Android 2.0 -mobiilikäyttöjärjestelmään pohjautuva laite, josta löytyy suuri viiden tuuman kosketusnäyttö, joka tarjoaa 800 x 480 pikselin tarkkuuden. Laite onkin näin ollen erittäin kookas ja kuuluu siksi ennemmin niin kutsuttujen Internet-laitteiden sarjaan kuin varsinaisten älypuhelinten kategoriaan.

Dellin tulevan uutuuden yhteyspuolen ominaisuuksia ovat WiFi, Bluetooth ja 3G. Muita laitteen toimintoja ovat viiden megapikselin kamera, LED-kaksoissalama ja microSD-muistikorttipaikka. Streak vaikuttaakin olevan ensitietojen mukaan todella pätevä laite ja mainio vaihtoehto älypuhelimelle, jos on valmis kantamaan mukanaan hieman suurempaa konetta.

Uutuuden muotoilu jatkaa markkinoiden yleistä linjaa. Mielenkiintoinen huomio on joka tapauksessa, että laitteesta on karsittu fyysiset näppäimet minimiin. Etupuolella on esimerkiksi nähtävissä vain muutama hipaisulla toimiva painike.

Tällä hetkellä ei vielä tiedetä, milloin tai mihin hintaan Dell Streak saapuu markkinoille. Toivottavasti sen markkina-alueet ovat Mini 3i -puhelinta laajemmat.

Lähde: SlashGear

1 kommentti

  1. Jos tämän ostaisi, niin pitäisi varmaan samalla hankkia pellehousut jotta puhelin mahtuisi taskuun.

Kommentointi on suljettu!