Google houkuttelee pelikehittäjiä Androidille

Pelimarkkinoita matkapuhelinten osalta hallitsee Apple, mutta myös muut valmistajat ovat huomanneet niiden tärkeyden asiakkaita oman alustan ympärille houkuteltaessa. Hyvänä esimerkkinä toimii Palm, joka esitteli yhdessä EA:n ja Gameloftin kanssa useita tunnettuja nimikkeitä Pre-kosketusnäyttöpuhelimelleen CES 2010 -tapahtumassa.

Pelikehittäjiä kiiruhtaa nyt kannustamaan myös Google. Yhtiö hehkuttaa Android Market -ohjelmistokaupan kattavan jo yli 20 000 sovellusta, joiden joukosta erityisesti pelit ovat nousseet käyttäjien suosioon. Googlen mukaan kymmenestä ladatuimmasta sovelluksesta seitsemän on pelejä, joka on vahva näyttö pelien kiinnostavuudesta.

Virallisessa Android Developers -blogissa kerrotaan, että maaliskuussa pidettävässä Game Developers Conference -tapahtumassa nähdään useita alustaan liittyviä esityksiä. Luvassa on tekniikkaa käsitteleviä tilaisuuksia, joissa käydään läpi asioita pelikehityksestä C++:lla ja Javalla. Kehittäjille tarjotaan niin ikään tilaisuus kysyä neuvoja suoraan Android-tiimiltä.

Lisäkannustimena Google tarjoaa San Franciscon Game Developers Conference -messuille saapuville mahdollisuuden ilmaiseen Motorola DROID– tai Nexus One -puhelimeen. Tarkemmin vaatimuksista ilmaisen Android-puhelimen suhteen löytyy täältä.

Lähde: MobileCrunch

1 kommentti

  1. Paljoo auta meitä Suomalaisia, koska tod. näk. kyseiset pelit tulevat olemaan maksullisia ja meillähän ei ole käytössä androidin marketista versiota, jossa olisi maksullisia ohjelmia. Harmittaa kokeilla hyviä pelejä, kun ei voi pienellä hinnalla ostaa kokoversiota.

Kommentointi on suljettu!