Microsoft empii Windows Phone 7 Seriesin Mac-tuen kanssa

Microsoftin tuleva Windows Phone 7 Series uudistaa paitsi itse käyttöjärjestelmän niin myös tavan, jolla puhelimeen siirretään tiedostoja. Alusta hyödyntää Zune-soittimista tuttua Windowsille suunnattua Zune Software -ohjelmistoa. Sillä käyttäjä voi hallita esimerkiksi musiikkikappaleitaan sekä ladata ne suoraan puhelimeen.

Nykyiseltään tietojen helppo synkronoitavuus tietokoneen ja oman matkapuhelimen välillä on useiden asiakkaiden ostopäätöslistalla erittäin korkealla. Microsoft ei ole kuitenkaan vielä antanut varmuutta siitä, tuleeko Windows Phone 7 Series ja sen Zune-ohjelmisto tukemaan esimerkiksi Mac– ja Linux-järjestelmiä. Jos tukea ei ole tulossa, sulkee Microsoft ainakin osan potentiaalisista asiakkaista WP7S-puhelinten ulkopuolelle.

Engadget-verkkosivusto kertoo tiedustelleensa asiaa Mac-tuen osalta Microsoftin Aaron Woodmanilta, joka kommentoi ohjelmistojätin käyvän sisäistä keskustelua tilanteesta. Woodmanin mukaan mitään varmaa ei ole vielä päätetty suuntaan tai toiseen. Vastaus Engadgetin kysymykseen onkin tässä vaiheessa vielä erittäin iso ehkä, joten toivoa sopii, että yhtiössä päädytään lopulta tuomaan Zune-ohjelmisto myös muille järjestelmille.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. Mielenkiintoinen pulma. Moni ”tosimacisti”, jolla älypuhelimelle on tarvetta hankkinee (uuden) iPhonen, joka tapauksessa eli tarvetta ei välttämättä kovin monella ole. Sen sijaan jos tuki rajoitetaan Windowsiin voidaan parhaimmillaan onnistua estämään käyttäjien loikka muille käyttöjärjestelmille, koska ”eihän sen kanssa toimi edes puhelin”. Itse ehkä toisin ensin ilman tukea ja katsoisin puolen vuoden päästä uudestaan tuon tuen tarvetta.

  2. Toisaalta saattaa käydä myös niin, että Windows7 puhelimet jää ostamatta jossei niille ole Linux ja Mac tukea.

    Mäkkärit ostavat varmaan pääsääntöisesti iPhonen kuitenkin, mutta Linux käyttäjiä tämä varmasti kismittää. Estäisikö tuen puute ihmisen siirtymästä Mac tai Linux käyttäjäksi on mielestäni epätodennäköisempi skenaario. Ja eiköhän Linux puolella häiskät hoida jonkun kiertoreitin saada W7 puhelin toimimaan.

  3. Pitää muistaa, että Microsoft on myös maailman suurin Mac-softatalo. Meillä on talon sisällä melkoinen joukko Mac-koodaajia ja tuoteryhmiä. Eli osaamisesta homma ei jää kiinni.

    Kyse on kuitenkin aina ajoituksesta ja priorisoinnista.

  4. Onhan siinä miettimistä, että kannattaako alkaa tukemaan lapsityövoimalla valmistettuja tuotteita ja ottaa siitä imagotappio.

Kommentointi on suljettu!