Video tuo esiin Nokia N8:n tyylikkyyden

MeeGo-pohjaista puhelinta odotettaessa Nokian malliston mielenkiintoisimpiin puhelimiin kuuluu seuraavien kuukausien aikana myyntiin saapuva N8. Se on valmistajan ensimmäinen Symbian^3-pohjainen puhelin, jolla Nokia pyrkii taistelemaan osuuksista jatkuvasti kiristyvillä älypuhelinmarkkinoilla.

Tuleva uutuus on nähty videolla jo lukuisia kertoja, mutta yhdelle uudelle löytyy aina tilaa. Tämänkertainen video ansaitsee paikkansa MobiiliBlogissa, koska se tuo aikaisempia pätkiä paremmin esille laitteen rakenteen ja muotoilun. Videolla nähtävä hopeinen N8 näyttää itse asiassa erittäin hyvältä.

Kertauksena todettakoon, että Nokia N8:n keskeisimpiä ominaisuuksia ovat 3,5 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, 16 gigatavun sisäinen tallennustila ja 12 megapikselin automaattitarkenteinen kamera. Ei ole myöskään syytä unohtaa tukea HD-tason videokuvaukselle, jonka laadusta Nokia on jo antanut esimakua.

21 kommenttia

 1. Jestas että toi peli pyörii huonosti, mitenhän lopullinen OS versio tuossa on käytössä? Missä paljon mainostettu GPU?

  Päätin koittaa latauseroja oman luurin ja tuon välillä samassa pelissä ni toi ennen peliä oleva latauspalkki kesti tuossa N8:lla semmoset 18sek, omalla 6sek, aika huikea ero

  1. Jospa nyt koettasit pysyä uutisen aiheessa. Mitä tekemistä tuolla pelillä muka on puhelimen ulkonäköön jne pääasiassa keskittyvän uutisen kanssa? Vai onko niin, että sinun oli ihan pakko yrittää väkisin keksiä jotain negatiivista sanottavaa?

   > Jestas että toi peli pyörii huonosti, mitenhän lopullinen OS versio tuossa
   > on käytössä? Missä paljon mainostettu GPU?

   Itse olen nähnyt N8:lla pyöritettävän monia 3D-pelejä, ja ne on pyörinyt erittäin hyvin. Se, jos yksi yksittäinen peli on sinusta hidas niin ei se kerro koko totuutta.

   > Päätin koittaa latauseroja oman luurin ja tuon välillä samassa pelissä ni > toi ennen peliä oleva latauspalkki kesti tuossa N8:lla semmoset 18sek

   Tuolla nyt ei ole mitään merkitystä käytännössä. Veikkaan myös,. että se sun peli on asennettu puhelimen muistiin? Tuo videolla oleva saattoi hyvin latautua muistikortilta.

   Sä et voi muutenkaan tuolla tavalla suoraan verrata pelejä tietämättä miten se peli on toteutettu millekin alustalle. Esimerkiksi pelin ohjelmoija on voinut tehdä toisen alustan peliversioon nopeamman latausrutiinin kuin toisen aljustan veriossa, myöskin esimerkiksi ladattavien tekstuurien koko saattaa olla toisen alustan versiossa suurempi kun toisen alustan kohdalla ja se tietenkin tarkottaa suurempaa latausaikaa. Eli ei se latausnopeus itseasiassa kerro itse puhelimesta mitään, se voi ehkä kertoa siitä että pelin ohjelmoija osaa tehdä nopeampaa koodia toiselle alustalle kuin toiselle.

 2. Ei tällä puhelimella kyllä pidetä mitään markkinaosuuksia :p Ainoa hyvä on kamera, mutta siinäkin liian paljon megapikseleitä pieneen objektiin nähden.

  1. Ja höpön löpön. N8 on kaikinpuolin oikein hyvä älypuhelin.

   Ja mitä tulee kameraan, niin N8:ssa on varsin suuri linssi, joka on lisäksi Carl Zeissin linssi eikä mikään halpisbulkkilinssi, kuten muiden valmistajien älypuhelimissa tyypillisesti. N8:ssa on myös jopa digikameroihin verrattuna suuri kenno, joten suurta megapikselimäärää päästään oikeasti hylödyntämään. Suuren kennon ansiosta kameran herkkyys valolle on paljon parempi ja se taas tarkottaa merkittävästi parempilaatuisempia kuvia.

   1. Ja höpöti löpöti. Kaikin puolin hyvä älypuhelin on nyt harmi vain vuoden myöhässä. N8 tuo sen, mikä N97:n piti olla yli vuosi sitten ilman qwerty-näppäimistöä.

    Digikameratkaan eivät tarvitse 12 megapikseliä. Nyt kun se tulee Nokian puhelimeen ( paljon Sony Ericssonia ja Samsungia jälkeen) se on yllättäen hyvä juttu? Ei voi ymmärtää sinua. Aina kaikki on niin hyvää ja mahtavaa kun puhutaan Nokiasta? Nokian osakelaskukin on varmaan varsin hyvä juttu? N97:n linssiongelmakin viime kesänä maailman yhdelle kokeneimmista matkapuhelinvalmistajista ei ollut noloa eikä mitään? Poistu sieltä unimaailmasta ja sano jokin asia, mikä Nokiassa ei ole hyvää niin saat kunniamitalin realistisuudesta.

   2. Ei kannata uskoa ihan kaikkea mitä Eldar Murtaz saanoo. Hän on tunnetusti Samsungin ”konsultti”. Kaiken mitä Eldar sanoo kirjoittaa Samsungin PR-osasto.

   3. Riew, se on juurikin noin, koska nokialta ei tuon nopeampaa prosessoria tullut niin se on turha ja sitä ei tarvita ja luurit jotka käyttää 1ghz jne on itseasiassa turhia ja tehot menee vaan hukkaan. Jos N8:ssa olis ollut 1ghz prossu niin sitä hehkutettaisiin ympäriinsä, mutta nyt mikään ei tarvitse nopeampi tehoista luuria kun mitä N8 on, siinä kyllä kaikki pyörii

    Voin vaan kuvitella mitä noilla tehoilla on editoida jotain 12 megasta kuvaa tai hd videota

   4. @Riew

    Ei ne muut 12 mpix kamerapuhelimet ole ollut mitään verrattuna tuohon. Siksi sitä hehkutetaan.

   5. ”Riew, se on juurikin noin, koska nokialta ei tuon nopeampaa prosessoria tullut niin se on turha ja sitä ei tarvita ja luurit jotka käyttää 1ghz jne on itseasiassa turhia ja tehot menee vaan hukkaan.”

    Ainakin oman luurini 1 Ghz:n prosu osaa pudottaa tehoja sen mukaan paljonko ”voimaa” tarvitaan. Ei akku kulu turhaan, mutta tarvittaessa vääntöä riittää isompaankin hommaan. Nokian aneeminen prosu on se mikä on, eikä siihen saa vääntöä lisää vaikka kuinka tulisi tarpeen! GPU tietenkin tekee osan työstä, mutta ei silläkään kaikkea korvata!

   6. ”Ei ne muut 12 mpix kamerapuhelimet ole ollut mitään verrattuna tuohon. Siksi sitä hehkutetaan.”

    Kun nyt joskus vihdoin edes nähtäisi niitä tavallisten ihmisten ottamia kuvia

    Oletko muuten nähnyt sonyerkin 12mp satiolla otettuja kuvia? kamera piirtää kuvan todella samalla tyylillä mitä N8 ja laatukin on aika samanlaista ja se on julkastu jo kuitenkin vuosi sitten, en edes tiedä mikä sonyerkin tän hetken paras kamera on, taitaa olla vivaz, tai ehkä edelleen toi satio

    Sonyerkin kamerat on aina ollu iha top 2:ssa nokian kameroiden kanssa, mutta ei sonyerkin kameroista koskaan ole juurikaan puhuttu, Sääli sinänsä, siellä on meinaan todella laadukasta jälkeä ollu jo pidemmän aikaa

    ”In summary, I’d rate the Sony Ericsson Satio as having, potentially, the best camera ever put in a smartphone” Toki tuo kommentti on puolenvuoden takaa, mutta eipä noi kuvat nyt huonolta tänä päivänäkään näyttäneet 🙂

   7. mikkis

    Se että tuo kommentti on puolen vuoden takaa, kertoo todellakin paljon. Tuolla N8 kameralla on mahdollisuuksia määritellä kamerakännyt uudelleen. Tuollaista kennoa ei ole ollut missään kamerakännyssä, ei lähimaillakaan. Ja harvassa pokkarissakaan muuten. Menee premium pokkareiden puolella.

 3. Täällä on taas varsinaisa asiantuntioita käyny kommentoimassa!

 4. Tämä tulee olemaan seuraava puhelimeni! Brilliant job Nokia. Ja toi feikki Mikael vois vaihtaa nimmariaan..

  1. Entäpä jos kuitenkin sinä vaihtaisit nimimerkkiä, jos noin häiritsee? En sanonut alkuun mitään tuosta nimimerkistäsi, koska se ei itseäni häiritse, että käytät täällä samaa nimimerkkiä kuin minä, mutta tuo valittaminen alkaa jo ärsyttämään.

   1. Mä olen rekisteröinyt tämän nimimerkin jo jonkin aikaa sitten… hassu sivusto kun voi olla sama nimimerkki useammallakin. 😀

 5. Tuo teidän nimimerkkikiista lähentelee jo melko humoristisia mittasuhteita :DD

  Mutta videosta: Mobiiliblogin embeddaus ei toiminut ainakaan minulle. Joutui menemään YouTubesta katsomaan.

  Onhan tuossa alumiini N8:ssa melkoista lookia. Tuo hehkuva fyysinen näppäin tekee paljon!

  1. Mielestäni parhaan näköinen känny, mallin suunnittelijoille big up!

Kommentointi on suljettu!