Nexus S Suomeen tulevana keväänä

Googlen ja Samsungin yhteistyön hedelmänä syntynyt Nexus S -puhelin saapuu Suomen markkinoille tulevana keväänä. Se on maailman ensimmäinen Android 2.3 -pohjainen matkapuhelin. Yhtiöiden pyrkimyksenä on ollut yhdistää laitteessa edistyksellinen tekniikka ja toimiva käyttökokemus.

Uutukaisen erikoisuuksiin kuuluu sisäänrakennettu NFC-tuki. Sen ansiosta laitetta on mahdollista käyttää tulevaisuudessa esimerkiksi maksuvälineenä tai lentokoneen sisäänkirjautumisessa. Alussa tekniikan toimivuus rajoittuu kuitenkin tiedon lukemiseen muista NFC-laitteista, sillä Nexus S ei mahdollista tässä vaiheessa tiedon lukemista puhelimesta muihin laitteisiin NFC:n kautta.

Emme halunneet tehdä kompromisseja Nexus S:n suhteen, vaan laitteessa on edistyksellinen tekniikka sekä ohjelmisto. Kyseessä on ensimmäinen Android 2.3 -puhelin ja ensimmäinen Samsungin laite, jossa on NFC-tuki ja gyroskooppi”, kertoi Samsungin telecom-tuotteiden Suomen myyntipäällikkö Mika Engblom.

Nexus S:n tärkeimpiä ominaisuuksia ovat yhden gigahertsin Hummingbird-suoritin, neljän tuuman Super AMOLED -kosketusnäyttö, viiden megapikselin kamera, 720p-videokuvaus, 16 gigatavun sisäinen tallennustila ja kolmiakselinen gyroskooppi. Kosketusnäytön tarkkuus yltää 480 x 800 pikseliin.

12 kommenttia

 1. Muuten hyvä, mutta kuka haluaisi maksaa androidista niin paljon kuin tuo tulee maksamaan. Tilalle Symbian, kunnollinen salama, kunnon kamera ja ehkä metallinen runko, niin voisi jo ostaakin.

  1. Haha! Symbian pitäisi kieltää lailla! Metallin käyttäminen kyllä passaisi minullekkin..

   1. Totta. One-block alumiinirunko, kunnon xenon salama, eikä megapikkelssiä optiikan kustannuksella (3MPix riittäs aivan hyvin jos optiikka ois kunnossa). Ja kunnolla akun kestoa. Sellasta haluaisi jo mielellään. Mutta ei toisiaan pliis mitään Symbiania, kuoppaisivat jo koko vanhuksen…

 2. Eli siis suurinpiirtein Galaxy S. 🙂 hieman hienouksia lisättynä, mutta muuten kuten alkuperäinen. Ei se mitään, tietäähän että näinollen S:ään ja Tab:iin saa kohtuullisen varmasti tuon 2.3 version…

 3. Eihän tässä puhelimessa ole mitään uutta. Kuka jaksaa odottaa tällaista kevääseen asti, kun kilpailijoiden puhelimet kehittyy jatkuvasti.

 4. Android 2.3 tuo mielestäni aika paljon kaikkea pientä kivaa taas lisää, vaikkakin rauta on tuttua jo esim. Galaxy S:stä.
  * Updated user interface design
  * Support for extra-large screen sizes and resolutions (WXGA and higher)
  * Native support for SIP VoIP telephony
  * Support for WebM/VP8 video playback, and AAC audio encoding
  * New audio effects such as reverb, equalization, headphone virtualization, and bass boost.
  * Support for Near Field Communication
  * System-wide copy–paste functionalities
  * Redesigned multi-touch software keyboard
  * Audio, graphical, and input enhancements for game developers
  * New sensors support (for example gyroscope)
  * Download manager for long running HTTP downloads
  * Enhanced support for native code
  * Improved power management and application control

  1. Mitäs nämä uudet ominaisuudet tarkoittavat sinulle? 😛

  1. Voi olla että Samppa ensin myy Nexus ässää ja kun tavoitteisiin ollaan päästy, niin ”vanhat” laitteet päivitetään uusimman tasolle.

 5. Joo yhdyn kyllä näissäkin kommenteissa esiintyneeseen skeptisyyteen tämän laitteen mahdollisuuksiin olla jotain oikeasti uutta ja erilaista.

  Noiden Android 2.3:n kaan ominaisuuksien luetteleminen ei auta, koska täyttä NFC tukeahan Nexus S:ssä ei ole. Eli käytännössä kyseessä on ensimmäinen raakaversio teknologiasta.

  Prossu valintakin on jo melko vanhanaikainen!

 6. Lukekaapas Engadgetilta tuon arvostelu. Jäi meikälisen (vähäisetkin) ostamishalut siihen – ei MicroSD paikkaa, eli laitteen tallennuskapasiteettia EI VOI lisätä jälkeenpäin koskaan. Se sisäinen 16Gt on riitettävä tappiin asti. 🙁

  Jäipä siehen.

 7. Toisaalta 16 Gt on ainakin itselleni enemmän kuin riittävä, musiikkipuoli hoituu nettiradion, FM-radion ja mahdollisesti jossain vaiheessa Spotifynkin kautta. Valokuvat ja video-otokset tulee siirrettyä muutoinkin suht useasti tietokoneelle. Muuta tilaavievää en sitten omassa käytössä keksikään, sovelluksiakaan ei nykyisessä Androidissa ole niin paljoa että 16 gigaa tulisi vastaan. 🙂

  Ennemminkin kiinnostaa kamera, millaisia kuvia ja videoita sillä pystyy ottamaan. specseissä olevat miljoonat megapikselit eivät takaa sitä, että kamera automaattisesti olisi loistava tai edes hyvä.

Kommentointi on suljettu!