Kuvina: Nokia Lumia 620

Muutaman kuukauden tauon jälkeen palaamme jälleen Kuvina-artikkelisarjaamme. Jatkamme Windows Phone 8 -pohjaisten laitteiden parissa. Viime vuoden lopulla kuvasimme punaisen Lumia 820:n ja alkuvuodesta Samsung Ativ S:n. Nyt vuorossa on valkoisilla kuorilla varustettu Lumia 620. Se on edullisen hintatason Windows Phone 8 -pohjainen puhelin, joka saapui Suomessa myyntiin 21. maaliskuuta.

Pyöreät linjat ja pehmeät muodot saavat Lumia 620:n tuntumaan kädessä miellyttävältä. Puhelimen mielenkiintoisin yksityiskohta on sen vaihdettava takakuori. Nokia rakentaa jokaisen kuoren kahdesta värikerroksesta, joka antaa niille persoonallisen ilmeen. Lisäksi kuori on todella jämäkkä.

Kuvissa nähtävän valkoisen mallin kuori on mattapintainen. Sen alla on valkoinen kerros ja päällä läpinäkyvää muovia. Tämä luo laitteelle varsin mielenkiintoisen ilmeen, jota on vaikea kaapata kameralla. Pinta vaikuttaa pehmeältä, jopa ehkä hieman leijuvalta.

Nokia Lumia 620 sisältää gigahertsin tuplaydinsuorittimen ja 512 MB:tä RAM-käyttömuistia. Puhelimen näyttö on kooltaan 3,8 tuumaa ja tarkkuudeltaan 800 x  480 pikseliä. Se tukee NFC-teknologiaa, sisältää microSD-muistikorttipaikan ja ottaa kuvia viiden megapikselin kameralla. Hintaa luurilla on noin 250 euroa.

27 kommenttia

 1. Onpas kyllä tyylikäs puhelin. Ei uskoisi tuohon hintaluokkaan kuuluvaksi. Pesee useat kalliimmatkin kilpailijansa desingillaan, sekä ominaisuuksillaan.

  Hienoja kuvia taas kerran. 🙂

 2. Itse tuollaista eilen näpränneenä voin todeta että vallan hyvä luuri on kyseessä. Ei peruskäytössä mitään eroa omaan L920 yhtä sulava kuin kaikki muutkin lumiat 🙂

 3. Houkutteleva, kun voi lookia vaihtaa, se on nimittäin minunlaiselleni luurinkuluttajalle must. Mille on tärkeää, mille känny näyttää, niitä osaa kyllä jo tarpeeksi tekniseltä puolelta käyttää, ei ne ominaisuudet todellakaan kaikille niin tärkeitä ole kuin ulkonäkö, vaikkei sitä besserwisserit aina myönnäkään.

 4. Vaikuttaa ihan hyvältä paketilta, mutta saako WP8:ssa jo vaihdettua tuon vakio-launcherin toiseen? Siis onko Marketissa nykyään vaihtoehtoa tiilille?

  1. On laucheri! Sen nimi on skinery tiles ja on aivan tolkuttoman hieno!

   1. Kiitos, mutta ei sitä mitä kaipasin. Tuossa on vieläkin ne tiilet, mutta vaan alkuperäistä huonompi toiminnallisuus (esim live-tiilet ei toimi). Värikkäämpi kyllä.

 5. On kyllä hieno puhelin, kuoretkin ovat jotain aivan ylivoimaista hintaluokassaan.

 6. Itse kokeilin tätä puhelinta jo Helmikuussa kun vierailin Dubaissa. Tuntui todella muoviselta ja paksulta. Siis en siinä mielessä moiti sillä hintaansa nähden varmasti hyvä puhelin, mutta kyllä huomasi että on halpa, näin suoraan sanoen.

  1. Miksi haukut jokaisen Windows puhelimen?

   Tämä on loisto känny ja loisto kuvia Teemu jälleen.

   Olet vaan ruennut vihokiksi kun vaihdoit Lumia 800 Note 2seen,

   😛

   1. Omasta mielestä kanssa näyttää kyllä paksulta saippuapalalta, ei iskenyt kyllä yhtään. imo 820 on kyllä Nokian hienoin luuri tällä hetkellä. Ihme kyllä Sonyn Z myös tuntui/näytti sekin jotenkin halvalta ja muoviselta vaikka ns. premium materiaaleista valmistettu..

    1. Näistä keskusteluista huomaa ketkä vihaa Nokiaa ja päinvastoin. Samat jantterit aina haukkumassa eri valmistajien puhelimia 😀 Kysyn vaan: mitä voi odottaa 250e puhelimelta??

    2. Mitään tässä vihata nokiaa tai ketään muutakaan. Kunhan kerron mielipiteeni. Makuasioita sano musti kun muniaan nuoli. Jännä kyllä 610 on paksumpi ja isompi mitoiltaan, silti siitä ei näy se paksuus ja on muutenkin nätimpi kuin tuo. Tosin sisällöltään täyttä kuraa.

   2. En minä erityisesti juuri Windows Phoneja hauku Oipe 😀 Mielestäni WP on huono käyttöliittymä. Siinä kaikki. Tuo arvioni tähän lumia 620 puhelimeen johtui vaan siitä puhelimesta. Vaikka puhelin olisi vaikka ioksen käyttiksellä, ei se sen muovisuutta ja paksuutta muuta 🙂

    1. Samalla lailla sinä tunnut tulemaan aina Samsungin uutisiin hokemaan kuinka muovinen puhelin on ja kuinka huono android on. Varmasti samat ajattelumaailmat meillä ^^

    2. Tarkoitit varmaan Marcetplacea etkä käyttöliittymää? 😉

 7. Kävin dnakaupassa kokeilemassa. Ei todellakaan tuntunut ”halvalta ja muoviselta”. Ostoon menee.

 8. Loistava luuri.. Ihan samalla tasolla kuin Lumia 920… Kamerassa tosin häviää 10000-0…Mutta muuten hyvä luuri..

 9. HW hintaisekseen ihan OK, mutta käyttis estää kaupaksi käymisen merkittävässä määrin (valitettavasti). Suomessa tosin voi myydä hyvinkin.

 10. Miten käyttöjärjestelmä estää myynnin? Mikäli ette tiedä, niin suuriosa ei edes tiedä mikä se on, vaan ostavat sitä mitä myydään.

  1. Estää tismalleen samalla tavalla kuin on estänyt jo kolme vuotta.
   Asia on mutkikas ja siihen on monta syytä, joita en jaksa enää alkaa tässä vatvomaan. Suurin syy kuitenkin on operaattorit, jotka eivät halua missään nimessä luovuttaa tuottavan busineksensä hallintaa Microsoftille (kuka hullu haluaisi?). Yksi suljetun järjestelmän Apple riittää ja Microsoft olisi vielä monella tapaa pahempi operaattorien kannalta.

   1. Sanoppa muutama näistä ”monella tapaa pahempi” syistä.

   2. En itekkää tykännyt WP7 mut nykyään on 8 ja hyvin toimii. Kesällä päivittyy Windows Blueksi ja sitte taas 9. Näyttää kohtuu valoiselta tuon WP8 tulevaisuus. En ymmärrä miks porukka vielä ostaa noita seiska puhelimia ku niihin ei pysty päivittään noita edellä mainittuja…

 11. Kyllä taas nähdään mihin Nokia taas pystyy..
  samsungilta ei varmasti ikinä tule näin hyvää puhelinta

 12. Itse pääsin hipelöimään tätä Helsingin Aleksanterikadun myymälässä. Erittäin asialliselta vaikutti hintaansa nähden ja nuo kuoret kyllä tuovat tähän malliin oman todella mukavan lisänsä. Voipa olla, että tämä tulee olemaan seuraava nykyisen L800 jälkeen. Lähinnä houkuttaisi vain päästä siirtymään Wp 7.8 tuoreempaan, muutoin ei kyllä nykyisessäkään paljoa moittimista ole.

 13. WP ei ole vaihtoehto, vaan kompromissi. Android ei ole vaihtoehto eikä edes kompromissi. Jäljelle jää iOS, joka on jo niin nähty, mutta edelleen hyvä ja toimiva. Eli pitänee pysytellä MeeGo:ssa niin pitkään kunnes markkinoille tulee jotakin oikeasti parempaa ja uutta. Ehkäpä Jolla, iOS ovat ne jotka tuovat jotakin uutta, toimivaa, tämän päivän kriteerit täyttävää ja laadukasta kaikin puolin.

Kommentointi on suljettu!