Nokia N97 mini voitti GSMA:n parhaan mobiililaitteen tittelin

Nokian uusi N97 mini on saanut hyvän vastaanoton GSM Associationilta, joka vastikään julkaisi Asia Mobile Awards 2009 -kilpailun voittajat. Kilpailu sisälsi useita kategorioita, joissa valittiin muun muassa paras mobiililaitteille suunniteltu peli ja musiikkipalvelu. Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja nappasi N97 mini -puhelimellaan parhaan mobiililaitteen tittelin, joka oli samalla Asia Mobile Awards 2009:n ainut laitteistoon liittyvä palkinto, sillä muut kategoriat keskittyivät lähinnä erilaisiin palveluihin.

Nokia N97 mini on, kuten useimmat varmastikin tietävät, kesällä markkinoille saapuneen N97:n niin kutsuttu pikkuveli. Se on ominaisuuksiltaan hyvin pitkälti isoveljensä kaltainen, mutta näytön kokoa, sisäisen tallennustilan määrää ja näppäimistöä on hieman karsittu, jotta laitteesta on saatu pienempi ja näin ollen helpompi mukana kuljetettavaksi.

Uutukaisen menestysodotuksia heikentää tällä hetkellä se seikka, että Nokia myy puhelinta Suomessa lähinnä vain ja ainoastaan Comes with Music -palvelun kanssa. Comes with Music antaa käyttäjälle pääsyn kattavaan musiikkivalikoimaan, josta on oikeus ladata musiikkia vuoden aikana niin paljon kuin haluaa. Palvelun tuputtaminen laitteen mukana nostaa N97 minin hinnan korkeammaksi, mitä esimerkiksi N97 tai N900 maksavat. Tästä johtuen useat asiakkaat kääntävät katseensa varmastikin kyseisiin malleihin.

Lähde: FoneArena

2 kommenttia

  1. Nyt kun oikeen ”kommentoimaan” asti käännyit, niin kerro vielä mikä olisi ollut oma suosikkisi?

    N97 mini on toisaalta looginen valinta voittajaksi, koska esim. iPhonehan taitaa olla hieman suurempi harvinaisuus aasian maissa missä tämäkin puhelinvertailu tehtiin. Puhelin on myös tuttuun Nokia tapaan melkoinen työkalupakki siinä mielessä, että lähes kaiken tekeminen onnistuu ko. laitteella mitä vain voisi toivoa, kuten Nokialaisissa on yleensä tapanakin.

    Itse olisin ehkä halunnut nähdä voittajana jonkun Android pohjaisen laitteen, koska periaatteessa laitteita löytyy jo, joissa on N97 miniä paremmat tekniset- ja käyttöominaisuudet. Ensimmäisenä tulee mieleen Motorolan DROID / MILESTONE, mutta ehkäpä tätäkään puhelinta ei juuri tavata idän suunnalla? Samalla X10 ja N900 molemmat ovat odotettuja puhelimia ja olisivat varmaan nousseet suosikeiksi – jos olisivat vain ilmestyneet jo.

Kommentointi on suljettu!