Google: Nexus Onen 3G-ongelmiin luvassa ohjelmistokorjaus

Ainoastaan muutama päivä Nexus One -puhelimen lanseerauksen jälkeen alkoi Internetin tukipalstoilla käydä kova keskustelu laitteen huonosta 3G-kuuluvuudesta. Useat käyttäjät kertoivat heikosta tai kokonaan puuttuvasta 3G-yhteydestä alueilla, joilla kuuluvuus toisella puhelimella oli samaan aikaan täysin normaali.

Ikävään ongelmaan ei muutama viikko takaperin tuntunut löytyvän kunnon ratkaisua, mutta nyt Google on ilmoittanut ottaneensa asian hallintaan. Yhtiö kertoo työstävänsä superpuhelimelleen ohjelmistopäivitystä, jonka pitäisi auttaa osaa käyttäjistä vaivanneisiin 3G-ongelmiin. Päivitys on tarkoitus saada ulos seuraavien viikkojen aikana.

Googlen uutuuspuhelimen taival ei ole muiltakaan osin alkanut täysin kitkattomasti. Verkkoprobleemien lisäksi käyttäjiä ovat vaivanneet huono asiakaspalvelu, jonka toiminta on ollut hidasta ja epäammattimaista automaattivastauksista johtuen. Analyytikkoyhtiö Flurry arvioikin Nexus Onen myyneen ensimmäisenä viikkonaan vaatimattomat 20 000 kappaletta, kun esimerkiksi Motorola DROID päätyi 250 000 asiakkaan taskuun debyyttiviikon aikana.

Lähde: Google Help Forum