Palm taistelee: webOS-puhelimet myös AT&T:n valikoimiin

Matkapuhelinvalmistaja Palmin tilanne markkinoilla muuttuu jatkuvasti tukalammaksi. Yhtiön myynti laski kolmannella talousneljänneksellä peräti 29 prosentilla edelliseen neljännekseen verrattuna. Kaikkiaan yhtiö toimitti neljänneksen aikana 960 000 puhelinta, joista kuitenkin vain 408 000 kappaletta saatiin kaupaksi.

Ongelmista huolimatta yhtiö yrittää puskea eteenpäin. Myyntiä pyritään parantamaan laajentamalla webOS-pohjaisten Pre– ja Pixi-puhelinten saatavuutta. Tammikuussa yhtiö ilmoitti yhteistyöstä Verizonin kanssa, joka sai valikoimiinsa paremmin varustellut Plus-mallit Palmin puhelimista. Nyt kyseiset Pre Plus– ja Pixi Plus -puhelimet tuodaan myyntiin myös AT&T-operaattorille seuraavien kuukausien aikana.

Alun perin Sprint-operaattorille julkaistut Pre- ja Pixi-mallit eivät ole saavuttaneet odotetun kaltaista suosiota. Saatavuuden laajennuksen lisäksi asiakkaita pyritään houkuttelemaan peliominaisuuksilla. Palm esitteli CES 2010 -tapahtumassa tukun tunnettuja pelejä alustalleen ja maaliskuussa kerrottiin Unreal Engine 3 -pelimoottorin kääntymisestä webOS:lle.

Heikko menestys on nostanut jälleen esiin Palmin myyntihuhut. Markkinoilla on spekuloitu jo pitkään yhtiön mahdollisesta siirtymisestä suuremman matkapuhelinvalmistajan omistukseen. Kysymys onkin enää lähinnä ajoituksesta, ellei yhtiö saa kurssiaan pian nousuun.

Lähteet: Engadget & Palm

3 kommenttia

  1. Nämä Palmin puhelimet vaikuttavat mielestäni ennen kaikkea sympaattisilta. Harmi ettei noita Suomesta löydy.

    1. Samaa mieltä! Jos noita Suomesta saisi, olisin varmaan jo jossakin välissä hankkinut. 🙂

    2. Sama täällä! Toivottavasti Palm ja webOS säilyvät markkinoilla ja päätyvät jossain vaiheessa myös Suomeen. 🙂

Kommentointi on suljettu!