Hommasitko Nokia Lumia 920:n? Jaa ensitunnelmasi

Tänään se käynnistyi, nimittäin Lumia 920:n myynti Suomessa. Odotettu Lumia 920 perustuu uuteen Windows Phone 8 -alustaan ja tarjoaa 4,5 tuuman kosketusnäytön sekä PureView-kameran. Laitteen suositushinta Suomessa on 660 euroa.

Nyt kun uutuus on yleisesti saatavilla haluamme kuulla lukijoidemme kommentteja puhelimesta. Miltä Lumia 920 tuntuu ensimmäisten tuntien perusteella? Onko puhelin liian suuri? Hakkaako kamera kilpailijansa? Mikä puhelimessa on parasta ja mitä parannettavaa Nokialle vielä jäi?

MobiiliBlogin kattava arvio Lumia 920:sta julkaistaan piakkoin. Sitä ennen voit käydä katsomassa laajan videoarvostelumme puhelimesta sekä lukaista kymmenen hyvää vinkkiä uutuuden käyttöön.

67 kommenttia

 1. Lumia 920 tuntuu äärettömän hyvältä ja vahvalta satakiloisen miehen kourassa. Puhelin ei ole liian suuri eikä liian painava normaalikokoiselle ja -voimaiselle. Kamera on loistava. Parasta Lumiassa on jämäkkyys, mutta muistikorttipaikka pitäisi nykyisin löytyä joka luurista.

  Musta Lumia on huikea laite.

  1. Mielestäni kyse ei ole siitä, jaksaako puhelinta nostella, vaan siitä paljonko se painaa esim. verkkareiden tai sortsien taskussa.

   Mutta tosiaan, ainakaan ko. laitteen rakennuslaadusta ei pitäisi kenelläkään olla valittamisen aihetta.

  1. Ilman nopeaa 4G:tä esimerkiksi korkealaatuisen videon suoratoisto ei tule kysymykseenkään. Muistikorttipaikka olisi plussaa, mutta eiköhän sisäisellä muistillakin melko pitkälle pääse.

   1. Matti on nyt kyllä melkoisen väärässä. Ihan 3G yhteydelläkin päästään hyvin jopa 15mbit/s nopeuteen, mikä riittää vallan mainiosti suoratoistoihin. Teoreettinen maksiminopeus on 21mbit/s, mihin myös 4G alueilla päästään. Nokia Lumia 920 LTE tuki siis mahdollistaa 4G alueilla ja oikealla datapaketilla jopa 21mbit/s nopeudet.

    1. Eikös tuolla Lumialla pääse 100mbit/s?

    2. Puhelimella teoreettinen nopeus on 100 mutta taitaa täällä perukoilla kestää pitkään vielä että toteutuu.

    3. Kyllä, itse kävin tuossa läpi vain 3G alueille tarkoitetuista lisäpalveluista ja vieläpä hyvin epäselvästi.
     Jos aktiivisesti käyttää pelkkää LTE alueiden yhteyttä siihen yhteen sopivalla lisäpalvelulla, päästään teoriassa toki jopa 100mbit/s. Tosin tällainen lisäpalvelu on melko kallista. DC alueilla todellisesti päästään noin 42mbit nopeuksiin, oli lisäpalvelu sitten suurempi tai ei. LTE tukea tosin on tässä maassa todella vähän, eikä ole vieläkään saatu yhtään puhelinta saatu toimimaan kyseisellä 100mbit/s nopeudelle.

 2. Hyvää ehdottomasti todella nopea näyttö ja muutenkin sulava kokemus. kamera on myös mielestäni tosi hyvä. HUONOA: puhelimen näyttö on jäyheä ja ei reagoi kunnolla kun puhelin on usb piuhalla latauksessa, taitaa tosin olla ominaisuus, jotta latautuisi nopeammin? Muuten todella hyvä tämän päivän perusteella.

  1. Eiköhän tuollaiset viat korjata päivityksillä

   1. On yleistä, että kosketusnäytön toiminta huononee kun laite on laturissa. Tarkasti en osaa ilmiötä selittämään, mutta ilmiö aiheutuu, mutta se on tavallinen varsinkin kapasitiivisten näyttöjen kohdalla. Toki voi myös kokeilla viedä laite huoltoon ja katsoa jos he keksivät jotain.

    Itse epäilen että itse usb-portti aiheuttaa ”vian”. Olisi siis mielenkiintoista kuulla jos jollain on langaton laturi ja että ilmeneekö ongelmaa sillä ladattaessa? 🙂

    1. Ainakin vanhemmissa lumioissa sama näytön reagoimattomuus ongelma syntyy kun käyttää eri merkkistä/mallinumeroista USB laturia kuin mikä tulee puhelimen mukana. Testaappa paketin mukana tulleella laturilla korjaantuuko ongelma..uskoisin että korjaantuu

    2. Kiitos Hauki, tuo laturi olikin ongelman juuri. Samsungin laturi aiheutti tuon jähmeyden, omalla laturilla pelittää oikein mainiosti!

 3. Tuli hommattua tänään päivästä ja täytyy myöntää kyllä, että ylitti kaikki odotukset. Käyttöjärjestelmä on virkistävä ja toimii sujuvasti. Laitteesta huokuu laatu, ei turhaan ole muotoilupalkintoja voittanut. Kamera on laadukas ja Windowsin ekosysteemikin jaksaa yllättänyt erittäin positiivisesti. Ainut miinus on vielä hiukan niukka sovellustarjonta, mutta kyllä kaikki tarpeellinen on aikalailla löytynyt ja paljon muuta positiivista verrattuna androidiin tai ios:sään. Jos suurempia ongelmia ei jatkossa ilmene, näyttää vahvasti siltä, että tulee jatkossakin olemaan Nokian Windows puhelimia, kun uusia vain lähitulevaisuudessa tulee markkinoille.

 4. Minkä ..tun takia Samsung Galaxy S3/SG Note 2 ja iPhone 5 mallien tultua suomessa myyntiin ei tehty tällaista kyselyä ym…???.Eihän tässä ole muuta hyvää kuin näyttö,hämäräkuvausominaisuus ja salama.Mainostus on ainakin kirjoituksien perusteella (tehokkain,innovatiivisin jne…) ampuu hiukan yli hilseen!!. ;(

  1. Etsi ennen kuin kirjoitat ja valitat 😀

 5. Aivan huippu luuri. Netti on nopea, kamera laadukas, kuuluvuus on todella hyvä, muotoilu on loistava ja käyttis on nopea, vakaa ja helppo. Ja kaikki maholliset sovellukset taivaan ja maan väliltä löytyy market storesta. Voittaa iphonen ja androidit mennen tullen.

  1. Muihin en ota kantaa, kun ovat suurimmaksi osaksi mielipide-asioita, eikä minulla ole ollut mahdollisuutta saada edes pidellä luuria kädessäni, saati käyttää, mutta sovelluskauppan antiin on pakko kommentoida. WP:n sovelluskauppa on nimittäin niin hurjasti noita kahta ettei se ole hauskaa kenekään mielestä. Sieltä ei todellakaan löydy ”kaikkia mahollisia sovelluksia maan ja taivaan väliltä”, kun osan aikaa ei löydy edes yhtä vaihtoehtoa.

   Suurimman osan aikaa homma on näin:

   * Android Play Storesta löytyy 10 ohjelmaa, joista 8 on paskaa, yksi loistava ilmainen ja yksi loistava maksullinen, hinta noin 1€.

   * iOS App Storesta löytyy 5 ohjelmaa, joista 3 on perseestä, yksi ok ilmainen josta puuttuu jokin ominaisuus ja yksi aivan helvetin loistava maksullinen, hinta noin 3€.

   * WP Marketista löytyy kaksi ohjelmaa joista toinen on ilmainen eikä toimi lainkaan tai vain todella huonosti, toinen on ihan ok maksullinen, hinta 6.99€.

   Näin on käynyt jo todella useaan otteeseen. WP:n sovellustarjonta on TODELLA vähäisempää kuin iOS/Android (no, iOS:llä on ~800k sovellusta kaupassa, WP:llä vajaa 200k.) Androidille on ehdottomasti eniten ilmaisia sovelluksia. Suurin osa ohjelmista/peleistä joihin on Androidilla tottunut ilmaisena maksaa WP:lle 1-3€. Kokonaan maksullisista WP:n puolella ohjelmat ovat yleensä 1-2€ kalliimpia. (varsinkin pelit.)

   Laadukkaimmat ohjelmat ovat ehdottomasti iOS:lle, mutta ovat sitten kyllä Androidin vastaaviin verrattuna myös kalliimpia. Monessa tapauksessa tämä on silti hyväksyttävää, koska laatua on sen verran enemmän.

   1. Oletko koskaan omistanut WP-puhelinta?

    Tuon ei ollut tarkoitus olla pottuilua, mutta minusta tuntuu, että niitä ärsyttää se sovelluksien vähäisyys, jotka eivät Windowspuhelinta omista.
    Omistajat taas tuntuvat olevan vain tyytyväisiä.

    1. Omistajien on aina pakko olla tyytyväisiä 600€ ostokseensa.

    2. Montako OBD-diagnostiikka ohjelmaa wp marketista löytyy?

    3. Omistan Lumia 710 puhelimen ja kyllä, niitä sovelluksia on TODELLA vähän verrattuna iOS/Android valikoimaan. Moneen ohjelmaan on vain yksi vaihtoehto, tough luck jos et pidä siitä tai se ei toimi.

     Ensimmäinen: WP:lle ei ole olemassa mitään muuta selainta kun sisäänrakennettu. Jopa iOS:lle on Chrome. WP:lle ei.

     Ihan pikaesimerkkinä tästä mitä juuri pari päivää sitten tuli vastaan:
     Blokus (peli): ei vastaavaa ohjelmaa WP:lle, Androidille löytyy.
     Ohjelma jolla voi soitella kitaralla (niin että kielet on ruudussa ja niitä voi näppäillä): iOS:lle löytyy useampi, joista pari ainakin todella hyviä. Androidille koko joukko josta yksi ainakin ihan älyttömän hyvä. WP:lle Kaksi, joista toinen ei edes toiminut ja toinen oli aivan täyttä tuubaa.

     WP:n kauppa on niin kauan ihan ok, kun tarvitsee/haluaa vaan sitä mitä 99% muistakin. Eli kaikki suosituimmat (Netflix, Twitter, Face, Skype… ym) löytyy, mutta mistään suuresta valikoimasta ei voi puhua. Tämä nyt vain on fakta, mille ei voi mitään.

     Esimerkki johon törmäsin juuri nyt: TweetDeckiä ei ole WP:lle. :/
     Lisää: Pulse ei löydy WP:lle; Engadgetin ”Distro” ei löydy; Dropboxille ei ole virallista clienttiä joten se maksaa, toisin kuin iOS/Android; Postille/Itellalle ei ole ohjelmaa (joka kuitenkin löytyy Androidille ja iOS:lle)…

     Ehkä sitten vain käytän ohjelmia, joita ”muut eivät tarvitse”, mutta ainakin Androidille ja iOS:lle yleensä löytyy muutama vaihtoehto jokaisesta ohjelmasta. WP:lle en todellakaan ole aina löytänyt edes yhtä. (kuten Paroni tuossa alapuolella jo totesikin, WP:lle ei löydy hakusanalla ”obd” yhtään mitään. Ja OBD softat on kummiskin aika suosittuja.)

    4. Yhtään Niteä vähättelemättä/ haukkumatta, niin en ole itse edes ymmärtänyt tarvita tuollaisia.
     Kaikki haluamani pelit, joita on nyt 20, on laadukkaita, sekä graphiikaltaan, että pelattavuudeltaan.
     Näiden lisäksi minulle riittää Ilta-Sanomien sovellus, Nokian omat sovellukset, sekä pari kuvanmuokkausohjelmaa.

     Ja ottakaa niitä sovellusmääriä verratessanne, että lähes poikkeuksetta jokaisesta sovelluksesta on ilmaisversio, joka on itse sovelluksessa.
     Esim. Ei ole olemassa erikseen Anry Birdsiä ja Angry Birds free:tä, vaan ilmaisversio on itse sovelluksessa, kun painaa ”kokeile”.
     Tämän huomaa, kun lataa ensin ”kokeile” version, ja myöhemmin kokoversion. Xbox liveen ei tule kahta sovellusta, free ja kokoversio, vaan yksi sovellus.

     Eli jos Marketplacessa on nyt noin 120 000 sovellusta, niin jos ilmaisversiot olisivat erikseen, niin siellä olisi vähän vajaa 240 000 sovellusta.

    5. Eemeliltä on nyt päässyt logiikka unohtumaan. Fiksu ostaja tutustuu laitteen ohjelmatarjontaan ennen puhelimen ostamista. Jos tarjonta ei tyydytä, laite jää helposti ostamatta. WP-puhelinten omistajissa on tämän vuoksi tietenkin enemmän ohjelmavalikoimaan tyytyväisiä kuin laitetta omistamattomissa.

    6. Toki, mutta kuten totesin, (tai yritin selittää) niin tuo 240 000 kuulostaa ostajan mielestä paljon paremmalta, kuin 120 000.

    7. Teinpä tuossa huvikseni Erittäin Tieteellistä Tutkimusta(tm) ja kyselin tuntemiltani (ja tuntemattomilta, kun lusmusin taas vaihteeksi paikallisessa Elisa ShopIt:ssa) ihmisiltä sovellusten määrästä ja oman puhelimen kauppapaikan laajuudesta.

     Tulin siinä tulokseen, että WP-käyttäjien keskuudessa WP Marketista löytyy tarpeellinen määrä sovelluksia heidän mielestään siksi, että keskimäärin WP-käyttäjällä on runsaasti vähemmän sovelluksia asennettuna kuin Android/iOS käyttäjillä. Siinä missä WP-käyttäjällä keskimäärin oli 1-5 peliä asennettuna ja sovelluksia 5-10, niin iOS/Android käyttäjillä keskimääräinen oli melkein tuplat. Pelejä n. 5-10+ ja sovelluksia ainakin parisen kymmentä, monella paljonkin enemmän.

     Päättelin tästä, että WP-käyttäjät ovat tyytyväisi Markettiin juurikin siitä syystä, että heillä on tapana käyttää luurejaan ”yksinkertaisemmin”, eikä siitä syystä että sovellusten tarjonnan laajuus olisi sama kuin iOS/Androidilla.

     iOS käyttäjillä pelejä oli enemmän kuin muita sovelluksia, Androidilla päinvastoin, mutta raja oli todella pieni, joten luultavasti tähän vaikutti enemmänkin muut asiat (ikä, sukupuoli, vastaajien vähyys.. etc).

     Eli kun sanotaan että ”WP:n marketista saa kaiken tarvitsemansa”, niin se näyttää pitävän paikkansa *WP:n käyttäjien* keskuudessa. Android/iOS:stä tuleva käyttäjä saattasi huomata, ettei laajuus vastaa omia tarpeita, mutta alunperin WP:tä käyttämään ryhtynyt mitä ilmeisemmin ei halua käyttää niin montaa sovellusta ja Marketin valikoima on hänelle ”tarpeeksi”.

     Tämä ehkä kärjistyi ääripään vastauksissa vielä enemmän:
     Vastauksia jossa käyttäjä ei ollut koskaan käyttänyt sovelluskauppaa/edes tiennyt mikä se oli:

     WP: 2 toinen ei edes tiennyt, että puhelimessa moista edes on, toinen tiesi, muttei ollut halunnut ”ruveta lainkaan sellaiseen säätämiseen”
     iOS: 1 ei tiennyt miten käytetään, mutta tiesi mikä se on. Oli ladannut kaverin avustuksella kaksi peliä.
     Android: 0. Joka ikisellä Android-käyttäjällä oli vähintään 5 ohjelmaa haettuna sovelluskaupasta.

     Vastaajat olivat iältään 10-60 (veikkaus) ja heitä oli kaikenkaikkiaan n. 20 (joista suurin osa miespuoleisia), joten otanta on todella pieni että tästä mitään syvällistä pääsisi vetämään yhteen, mutta jotain kuitenkin.

   2. Mitä tekee miljoonalla sovelluksella jos niistä 99% on hyödyttömiä.? WP:n kaupasta ainakin kaiken tarvittavan.

 6. kuka tarvii jotain pierusoveluksia tai puhuvakoira soveluksia yms… paskaa… sgs3 tutkinu ohjelmia googleplaysta. itselläni on vain OP pankki. bussitutka tkl. angryt. virusohj. veikkaus. face.kake.shacam joku sellanen.scollappe news widgeddi…

  1. En ymmärrä näitä kommentteja kun puolustellaan sovelluskauppaa sillä, että siellä on omasta mielestä turhia sovelluksia ja kukaan muka niitä ei tarvi, se mikä on sinulle turha voi jollekin toiselle olla esim hauskaa ajanvietettä.

   Eikös wp8:ssa nimenomaan tehty tila nimeltä kids corner joka on tarkoitettu perheen lapsille joissa on vain lapsille tarkoitetut sovellukset asennettu.

   Eikös tämä hyvin viesti sitä, että niitä laitteita käyttää muutkin kuin vain se luurin/tabletin omistaja jos microsoftkin on oikeen tuonut kids corner ominaisuudenkin.

   Otetaan vaikka esimerkkinä talking ginger joka on puhuva kissa sovellus, ei varmaan mikään menestys aikuisten kesken, mutta annappa 1-8v tms. käyttää niin johan irtoaa iloa ja naurua.

   Ihan sama jos sanoisin kuka tarvii jotain OP pankki tai veikkaus sovellusta esim. En usko, että noi sovellukset on kovassa suosiossa ala-asteelaisilla lumia käyttäjillä 🙂

   Kannattaa katsos muistaa, että älypuhelimien ikäjakauma on nykyään melkosen suuri! Jokaiselle jotain.

 7. Tulihan se ostettua, musta Lumia 920!

  Se oli kyllä uskomaton tunne kun avasin paketin ja yllättävän suuri ja aivan uskomattoman kaunis puhelin paljastui paketista ensimmäisenä.

  Edelliseen Lumiaan (800) verrattuna suurimmat erot heti paketin avauksessa olivat puhelimen koko ja se, että latauskaapelin väri oli vaihtunut mustasta valkoiseksi.
  Lisäksi laturin kaapeli näyttää entistä vahvemmalta ja kestävämmältä.

  Kun laitoin puhelimeen virran päälle ensimmäistä kertaa, lähti päälle uskomattoman kirkas ja veitsenterävä Puremotion- näyttö taustakuvineen jossa näkyy ruuhkainen tie.

  Tätä pidemmälle en kuitenkaan ikävä kyllä vielä ole päässyt sillä haluan ladata puhelimen aivan täyteen ja ylikin ennen kuin aloitan käytön.

  Tunne on kyllä uskomaton ja puhelin näyttää ja tuntuu mahtavalta – eikä lähellekkään niin ”liian painavalta” kuten monet arvostelijat kuvailivat.

  Ajattelin huomen aamulla aloittaa tehokäytön – laitan seuraavan kerran kommenttia sitten kun olen päässyt testaamaan puhelimen parhaat ominaisuudet.

 8. Loistava puhelin. Ominaisuuksia enemmän kuin Lumia 900:ssa.N8 aikaan kävi mielessä merkin vaihto, mutta ei enää.

 9. Suoraan laatikosta käynnistettynä teki vaikutuksen. Nokia Suitea jäi ikävä. 🙂

 10. Alunperin piti olla siellä Verkkokauppa.comin yömyynnissä mukana, mutta sellainen ”hiukan” pitkäksi venähtänyt työpäivä vei voimat ja torstai-aamuna kauppaan. Olen pitkään jo seurannut Nokian toimia aina sieltä firman ensimmäisestä GSM-mallista alkaen, joka löytyy vieläkin toimivana kaapista (Nokia 1011 / Mobira Cityman 2000).

  Joskus Windows puhelimessa kuulosti hyvältä vitsiltä, tänään se on kuitenkin totta. Käyttöjärjestelmä on hyvin hiotun oloinen, turhat nippelit ovat poissa ja kysytään vain olennainen. Suoraviivaista ja käyttäjäystävällistä. Sen parhaimpana myyntiargumenttina toimii aloitusnäyttö, jonka vilkkuvat tiilenpalaset kolmessa eri koossa pystyvät yllättämään sitä katsovan joka kerta informaatiollaan. Aloitusnäytön personointi mieleisekseen oli se mitä lähdettiin hakemaan ja tässä se lunastaa odotuksia. Helppoa ja yhdelä vilkaisulla näet kaiken itsellesi tärkeän. Turhakkeet on karsittu kakkossivulle, josta ne ovat myös helposti käynnistettävissä. Keskiössä ovat ystävät ja tutut, reunamilla uutispalvelut ja pelit. Vaikka tuoreesta alustasta on kysymys, löytyy sieltä kuitenkin äskettäin ilmestynyt Rovion Angry Birds: Star Wars.

  Teknisesti ottaen ollaan tutun laadukkaalla Nokian linjalla. Jämerää ja design pelkistetyn minimalistista. Ei helise, eikä irvistele kulmista. Valokuvien puolesta ei enään tarvitse kantaa pokkaria matkassa, kun 8.7 Megapixeliä ajaa täysin asiansa ja myös näin marraskuun hämärissä. Kaiuttimet ovat sen verran laadukkaat, jotta Nokian Musiikkiradiota kuuntelee työpöydällä ilman mukana tulleita korvanappeja, jotka oli muuten sävysävyyn itse kännykän kanssa. Kokonsa puolesta mahtuu vielä farkkujen etutaskuun, jota kait voidaan pitää jonkinlaisena mittarina myös.

  Nettisurffaus onnistuu Internet Explorer Mobile-versiolla vaivattomasti ja sukkelasti. Kun entisessä Nokia C7 sai odotella samalla yhteydellä ruudun päivitystä ja zoomailla aina ja iankaikkisesti, mennään tässä jo ihan toisella tasolla – vaikka zoomailla saa väliin vieläkin. Youtubet käynnistyvät mukisematta, kun taas YLE Areenan joutui käytännössä flash-tuen puutteen vuoksi poimimaan mukana tulleesta Nokia TV:stä. Hakupalveluna oletuksena olevan Bingin saa vaihdettua Googleen.

  Ne harvat miinukset tulevat beta-vaiheessa olevasta PC-ohjelmistosta, joka ei suostu asentumaan päivitettyyn Windows 7 alustaan (valittaa Framework .Netin puttumisesta tjsp.), sekä siitä etten saanut yhdistettyä useita sähköpostitilejä yhden tiilen alle, vaan ovat nyt jokainen oma itsenäisensä siellä aloitusruudulla.

  Muuten tässä on käsissä täysin uskottava vastine Applen ja Samsungin esittämään haasteeseen älypuhelinmarkkinoilla. Työelämän parissa arjet viettävät tulevat kiittämään suoraa Office-tukea. Suurikokoinen ja hyvälaatuinen näyttö nyt kerrankin toimivan nettiselaimen kanssa ajaa asiansa täysin. Mukana tulee laadukkaita ohjelmistoja ja lisää voi imuroida ilmaiseksi Markkinapaikalta. Sieltä löytyy omat top-listansa, joissa Nokia Finland suosittelee tai mitä on imuroitu eniten. Käyttökelpoisia ohjelmistoja löytää helposti.

  1. Hyvä arvostelu. Saako sen hakunäppäimen siis hakemaan nyt googlella. Lumia 800:ssa hakupalveluna on bing, eikä saa vaihdettua (todella veestä.)

   1. Ei saa vaihdettua, vaan nettiselaimessa oletushakukoneen (bingin) voi vaihtaa googleksi.

    1. En itsekkään ymmärrä tätä, että ihmiset pakotetaan käyttämään Bingiä.
     Olisi paljon kuluttajaystävällisempää, jos saisi valita Bingin ja Googlen väliltä, mihin suurennuslasi vie.

    2. Tämä onkin mielestäni Lumian lähes ainoita huonoja puolia

  2. Korjataan tekstiä sen verran, että sähköpostitilien yhdistäminen yhden tiilin taakse onnistuu kyllä (linkitä sähköpostitilit). Muuten kännykästä, kameran ominaisuudet pääsevät nyt hyvin esille marraskuun hämärässä. Tänään taas ottanut kuvia ja PC:llä hämmästellyt kuvien laatua. Canon jää nyt kotiin pölyttymään.

 11. Päivän käytön jälkeen.
  +Käyttöönoton helppous
  +Tuntuma kädessä
  +Laadukkat Nokian ilmaisohjelmat: kartat, musiiki,tv,city opas
  +langatonlataus
  +lte tuki
  +skydrive

  -kalenteri esim viikkonäkymän puute
  -nfc kaatuilee usein
  -tuntuu kuumenevan yläosasta
  -odotin enemmän…

 12. Kävin testaamassa tota dna liikkeessä ja se oli loistava.
  Jämäkkä, loisto kamera nopee sulava.

  Ihana!
  Pysyn N9:sissä toistaiseksi.

 13. Kävin 2 kertaa hypistelemässä liikkessä ja teki vaikutuksen. Tilasin punaisen ja annan N9:n avovaimolle käyttöön.

 14. Hain eilen punaisen, aikas vaikuttava.
  Neljän vuoden Iphone käytön jälkeen mukava vaihtelu.

  Ainut mikä on alkanut vaivaamaan on se että monet ovat valittaneen soittaessa äänen laatua ja varsinkin sitä että puhelut pätkii, onko muilla vastaavaa ongelmaa ilmennyt?

  1. Veikkaan että vika on verkossa/operaattorissa.

 15. Tänään pääsin kunnolla käyttämään uutta Lumiaa heti aamusta ja nyt täytyy sanoa, että aivan uakomaton puhelin, niin paljon parannuksia edellisiin Lumioihin.

  Erityiskiitokset kameralle, joka todella on uskomaton. Hämäräkuvauksessa kuvat ovat todella hyvälaatuisia eikä yhtään kohinaa ja värit ovat oikeat eivätkä ala elämään.
  Videoissa kuvanvakain todella vakuuttaa. Lisäksi cinemagraph- toiminto on aika kiva lisä kameran toimintoihin. Myös etukameran kuvanlaatu on todella hyvä.

  Toiset erityiskiitokset internet Explorerille, sillä internetin nopeus 3G- verkossa on erittäin suuri, js vertaa edellisiin Lumioihin niin voin rehellisesti sanoa, että niillä internet yhteys oli yhtä nopea vain käytettäessä WLAN- verkkoa. Ja todella odotan miten nopea yhteys 4G- verkossa sitten on – onneksi se kotialueelta löytyy.

  Lisäksi näyttö on erittäin kirkas jo todellakin ”super sensitive” eli reagoi pienimpäänkin kosketukseen hanskatkin kädessä. Ja akkukin näyttää kestävän käyttöä hyvin.

  Lisää täytyy perehtyä puhelimeen koko ajan – mutta tähän mennessä puhelin on ollut paljon paljon enemmän kuin olin odottanut – varsinkin, varsinkin kameran osalta.

 16. Sovellustarjonnasta lässytetään joka paikassa.
  Ok, varmasti WP on siinä jäljessä. Ihmekö se nyt sitten on?!

  Nyt kun alusta oman uskomukseni mukaan tulee ottamaan tuulta alleen, niin eiköhän sovellusten määrikin kasva. Sitä ei vaan kukaan muka muista tai tajua… Ihmettelen.

  Itse tulen lisäämään ekosysteemiä ja tulen hankkimaan Lumia 920 puhelimen.

 17. Lumia 920 on todellakin ylittänyt odotukseni. Hienoa että WP:n aloitusnäyttöä saa vihdoin muokattua haluamakseen. Puhelin on rakenteeltaan todella jämäkkä mutta silti se tuntuu mukavalta käteen. Vielä kun WP luurin softaa sadan kehitettyä siten että soitto- ja mediaäänien toiston äänenvoimakkuus eristetään toisistaan niin paremmaksi tulee. Ja sitten mitä tulee noihin sovelluksiin ja niiden määrään niin itse en jää kaipaamaan mitään androidin Play kaupan sovellusta. Windows puhelimen sovelluskaupasta löytyy kylä kaikki se sitä puhelimeeni tarvitsen, sitä kaikkea roskaa jota play ja iOS tarjoaa ei yksinkertaisesti kaipaa, jo nyt on ihan tarpeeksi selattavaa tuolla WP:n kaupassa ja lisää tulee koko ajan. Hienoa että Nokia on saanut tehtyä näin hyvän luurin pitkästä aikaa.

 18. Puolivuorokautta näpelöity ja tuntuu erittäin kivalta puhelimelta. Tähän asti ei ole ollut kuin halpis android ja jotain tälläistä todella kaipasin oikeaksi älypuhelimeksini. Paljon hienoja ominaisuuksia käyttöjärjestelmämässä ja itse puhelin ihan huippua. Muuta moitittavaa en keksi kuin, että en ole löytynyt vielä paikkaa mistä saa suljettua sovellukset. Jäi navigointi päälle ja uikuttelee taskussa ylinopeudesta

  1. Sen Kartat-sovelluksen saa suljettua (kuten kaikki muutkin), että menet sovellukseen ja painat niin monta kertaa takaisin-nuolta, kunnes tulee aloitusvalikkoon

 19. Eilen ostettu valkoinen, tässä ensimmäiset plussat ja miinukset (edellinen puhelin 4S):

  + muotoilu, ulkonäkö hieno ja pysyy hyvin kourassa
  + näytön tarkkuus
  + Osuuspankki, Veikkaus, Office, eli osa sovelluksista parempia kuin iPhonella
  + kamera hämärässä
  + toimii hanskat kädessä, oikeasti. Toiminee myös kylmässä (tämän puute ärsytti iPhonessa)

  – näytön laatu: epätasainen taustavalo, kellertävää laikkua ylä ja alareunassa, toisaalta enpä ole tasaista IPS-paneelia vielä nähnytkään. Värit latteahkot.
  – Kartat ei toimi, ”ongelma sovelluksessa”, ei auta poisto ja uudelleen asennus. Enkä ole ilmeisesti ainoa, esim matkapuhelinfoorumilta ja Nokian keskusteluista löytyy muitakin
  – osa muistakin tarvitsemistani sovelluksista aivan uskomatonta kuraa (esim. 1password), ikinä ei tuollaista p*skaa olisi päästety App Storessa läpi, taitaa olla MS:llä kiire saada sovellusten määrää kasvatettua, laadun kustannuksella?
  – kuori hiukan nitkuu ja natkuu, eli rakenne ei ole ihan niin jämäkkä kuin hehkutettu

  Sovellusongelmaahan auttaa se, että mahdollisimman moni ostaa Windows-puhelimen. Tilanne tulee toivottavasti paranemaan pian nyt kun uutta Lumiaa ilmeisesti ostetaan muuallakin kuin Suomessa. Ja joistakin, varsinkin kotimaisista sovelluksista, näkee että hyviä sovelluksia WP:lle voi tehdä. Tuo karttaongelma on uskomaton, kun miettii miten paljon Nokiakin hehkuttaa juuri karttoja. Jos tämä olisi tapahtunut Applelle, olisi ihan uskomaton mediahässäkkä taas päällä, uusi ”mapgate” ja ”karttaraivo” jne. Jos kartat saa PIAN toimimaan, kallistuu vaaka plussan puolelle, muuten lähtee puhelin takuuhuoltoon tai palautukseen. Akkukestosta en vielä osaa sanoa mitään, virtaa menee kun koko ajan räplää puhelinta, mutta vaikuttaa ihan hyvältä toistaiseksi.

  1. Mahtaakohan sulla olla ollenkaan Lumia 920? Esim. kuoren nitkuminen kummastuttaa muiden ”haukkujen” joukossa!

   1. Mitäköhän tämä nyt tarkoittaa? Älä ota sitä henkilökohtaisesti, jos kerron oman mielipiteeni. Jaoin ensivaikutelmani niin kuin otsikossa pyydetään. Lumia 920 rakenne ei vain omasta mielestä tunnu ihan nin jämäkältä kuin on hehkutettu, enkä minä ole varmasti ainoa joka tätä mieltä on. Voi olla yksilöllisiäkin eroja puhelimissa, mutta myös tottumuksissa. Tämä minun yksilö nyt vain sattuu nitkumaan ja natkumaan kun sitä puristelee ja ihan normaalikäytössä nitisee varsinkin alareunasta. Tämä ei ole mikään ongelma mielestäni, mutta pieni valituksen aihe kuitenkin.

    Ja mitä muihin haukkuihin tulee, niin edelleen samaa mieltä olen (paitsi karttojen osalta). Etukäteen kyllä selvitin mitä sovelluksia WP:een saa. Tein listan sovelluksista joita oikeasti tarvitsen, tutkiskelin Windows Phonen sovelluskauppaa selaimella ja katsoin että kyllä kaikki tarpeellinen pitäisi löytyä. Yllätys vain oli se, että joidenkin sovellusten laatu iOS-versioon verrattuna on niinkin surkea kuin se on, vaikka tästäkin etukäteen olin lukenut varoituksia. Paljonhan sitä hoetaan WP-fanien toimesta, että ei se määrä vaan se laatu, mutta itse olen sitä mieltä että molempi parempi. Eli paljon on vielä matkaa iOS:ään ja Androidiin. Uskon kyllä että tilanne paranee nopeasti.

    Ja ne Nokian Kartat sain toimimaan Matkapuhelinfoorumilta löytyneillä ohjeilla: poistin sovelluksen, vaihdon järjestelmän kielen ja sijainnin englanti/yhdysvallat, boottasin, asensin kartat, käynnistin kartat ja toimii. Vaihdon kielen takaisin suomeksi ja toimii edelleen. Normaali poisto ja uudelleen asennus ei minulla auttanut, niin kuin ei ole auttanut monella muullakaan käyttäjällä. Nyt siis Lumia vaikuttaa jo paljon paremmalta taas, kartat kun on tärkeä osa tätä kokonaisuutta ja yksi merkittävä syy puhelimen ostoon.

    Lumiassa (ja WP:ssä) on paljon hyviä ominaisuuksia. Moni asia on paremmin kuin iPhonessa, mutta moni asia on myös huonommin. Jokaisesta laitteesta ja käyttöjärjestelmästä löytyy aina hyvät ja huonot puolet. Kyse on siitä mitä itse tarvitsee ja arvostaa, ei näitä kannata sokeasti fanittaa. Tällä hetkellä omiin tarpeisiin Lumia 920 sopii paremmin, mutta täydellinen ei ole tämäkään, niin kuin ei ole mikään muukaan puhelin.

    1. Todella hyvin käyt asioita tässä läpi, mutta itsekin haluan ottaa kantaa tähän nitkun natkuamiseen. Käsissäni on ollut jo useita 920:siä ja yksikään ei ole kyllä vähääkän nitissy tai natissu. Toki onhan puhelimissa vaihtelevaisuuksia, mutta kyllä tuo taitaa olla enemmänkin poikkeus kuin sääntö.

 20. Niin ja lisätään vielä sen verran että ei se Osuuspankin sovellus niin hyvä ollutkaan, moni kakku päältä kaunis. Kun sillä yrittää maksaa laskua viivakoodilla niin jumittuu ja muutenkin tökkii. Esim. salasana ja avanluvut pitää syöttää aika rauhallista tahtia että menee perille ja avainluvun jälkeen painaa eteenpäin niin ei aina tapahdu mitään.

 21. *

  Vielä sen verran lisätietoja Lumiasta, että en itse ollenkaan koe puhelinta niin painavaksi kuin monet ovat sanoneet. Puhelin on juuri sopivan painoinen, joka myös tavallaan lisää sitä arvokkuuden tunnetta, että puhelin ei tunnu halvalta todellakaan

 22. Itse kokeilin juuri kartat-sovellusta ja teki saman mulle, eli sovellus ei aukea ollenkaan ja ehdottaa poistoa ja uudelleen asennusta. Sen tehtyäni kartat toimii mainiosti.
  Muuten olen todella tyytyväinen puhelimeen yleensä, muotoilu on upea ja kamera varsinkin todella loistava!!
  Harmittaa sinänsä että joudun vaihtamaan luultavasti puhelinta koska on tainnut osua maanantaikappale itselle, puhelin alaosasta natisee, ja sammuilee itsekseen sekä ystävät valittanut että puhelut kuuluvat todella huonosti, minun puheesta ei tahdo kuulemma saada selvää… Itse kuulen kyllä mainiosti muiden puheet.
  Huomasin myös että puhelin kuumenee yläoastaan melko nopeasti, onko se normaalia?
  Eli vaihtoon varmaan menee mutta muuten olen todella tyytyväinen puhelimeen noin yleensä, huipputuote!!

  1. Minullakin on tuo kuuluvuus ongelma! Eli minun puheeni kuuluu epäselvästi sille, kenelle soitan. Olen tämän testannut useamman henkilön kanssa, joten vika on näköjään uudessa luurissa. Aiemmassa Lumia 710 puhelimessa ei ollut tätä ongelmaa. Harmi – pitäisihän tämän olla ennenkaikkea myös PUHELIN. Muuten olen tyytyväinen luuriin.

   1. Kannattaa käyttää ostopaikassa, jos vika olisi korjattavissa.

    Tai sitten vika on ojhjelmistossa

 23. Millonkohan mahtaa täst tippuu toi hinta edes 530e ni pääsi hakemaan kaupasta….. kuuttasataa tosta en kyllä maksa vaikka loistoluuri onkin kun kaupassa käyny testailemassa…. Toivotaa et joulun jälkee tippuis hinta edes vähäsen…. Voi silti olla et tippuu hinta vast ekan kerran jossain maaliskuun paikkeilla kun on iso suosio tällä luurilla 🙂

 24. Itsellä kerkisi tuossa 22. päivä olemaan n. 1½h käytössä. Sen ajan tuntui kyllä aivan loistavalta vehkeeltä. Hyvä kädessä ja kamera aivan loistava. Verkkoyhteys vaan välillä pätki ja sen myötä koko yhteys. Myöskään tekstiviestit eivät lähteneet eteenpäin, niin ajattelin jotain vikaa olevan asetuksissa ja tehdasasetusten palauttamisen olevan oikea ratkaisu. Osoittautuikin aikamoiseksi virheeksi, koska kun olin niiden kahden hammasrattaan pyörimistä tunnin verran katsellut ja katkaissut virran niin eihän se sitten enää käynnistynyt. Puhelin jumittui Nokia-ruutuun, eikä siihen auttanut kahden eikä kolmenkaan painikkeen reset.

  Nyt sitten perjantaista lähtien ollut huollossa, toivottavasti tulisi pian takaisin hieman ehompana. Joka tapauksessa kyllä aivan loistava laite.

 25. On ollut paljon netissä uutisia siitä, että Lumia 920 jumittuu ja pitää sitten resetoida.

  Nyt on tullut käytettyä puhelinta yli 40 tuntia enkä ainakaan itse ole huomannut mitään ongelmia.

  Mutta kuten jo aiemmin sanoin, puhelimen kamera on todellakin uskomattoman hyvä, ja vieläkin parempi hämäräkuvauksessa. Lisäksi internet explorerin nopeus on yllättävää, vanhalla Lumia 800:lla ei päässyt sellaiseen nopeuteen edes Wlanissa

 26. Kohta kuukauden Lumiaa käyttäneenä voin todeta sen olevan loisto laite. 🙂

Kommentointi on suljettu!