Tietoja Nokia X10:stä levisi nettiin

Nokia-huhut eivät ota laantuakseen. Helmikuun aikana verkkoon vuotaneet C5-, N8-, Mystic– ja N98-mallit saavat nyt seurakseen X10:n, jonka huhutaan olevan QWERTY-näppäimistöllinen kosketusnäyttöpuhelin.

Huhut Nokia X10:stä lähtivät käyntiin verkkoon levinneestä videosta, jossa esiteltiin puhelimeen liittyviä dokumentteja. Video on ainakin kertaalleen jo poistettu YouTubesta, mutta yllä oleva kuvakaappaus kertoo kaiken oleellisen sen sisällöstä. Uutuus vaikuttaisi noudattelevan X6:n linjoja, mutta lisäävän pakettiin kolmirivisen näppäimistön.

Puhelimen ominaisuuksiin lukeutuvat huhujen valossa 600 megahertsin ARM Cortex A8 -suoritin, 256 MB:tä RAM-muistia, 16/32 gigatavua tallennustilaa, HSDPA, WiFi, A-GPS, viiden megapikselin kamera ja LED-salama. Kapasitiivinen kosketusnäyttö tukeutuu AMOLED-tekniikkaan ja on kooltaan 3,2 tuumaa.

Käyttöjärjestelmän asemasta X10:ssä huolehtii tuleva Symbian^3. Se parantaa maailman suosituinta älypuhelinalustaa muun muassa HDMI-tuella, kehittyneemmällä muistinhallinnalla ja monipuolisemmalla työpöydällä, joka tukee useita näkymiä.

Lähde: UnwiredView