Matkapuhelinten nettiselaimet mielenkiintoisessa nopeustestissä

n86-8mp_n95-8gb_iphone-3g

All About Symbian -verkkosivusto on tehnyt mielenkiintoisen nopeusvertailun useiden eri matkapuhelinmallien nettiselainten kesken. Sivuston luonteesta johtuen mukana on lähinnä Nokian valmistamia puhelimia, mutta mielenkiinnon lisäämiseksi testiin on otettu myös iPhone 3G ja T-Mobile G1. Testi suoritettiin WiFi-verkkoa käyttäen.

Vertailun ensimmäisessä osiossa mukana olivat Nokian N95 8GB-, E71-, E75-, N97– ja N86 8MP -mallit. Puhelinten mobiiliselainten nopeutta kokeiltiin kymmenen eri sivuston kanssa, joiden osalta N86 8MP oli poikkeuksetta nopein. N86 8MP päihitti hienoisella erolla N97-lippulaivamallin, mutta oli keskimäärin peräti kaksi kertaa nopeampi kuin E71– ja E75-mallit. Hitainten testistä selvisi vanha klassikko, N95.

Nopeuserot tulevat esille erityisesti kookkailla sivustoilla, mutta esimerkiksi Googlen etusivu avautuu kaikilla puhelimilla lähes yhtä nopeasti. Suurien sivujen osalta nopeuserot selittyvät lähinnä paremmalla raudalla ja uudemmalla ohjelmistolla. Tehokkaimmat mallit, N86 8MP ja N97, ovat kärjessä.

Testin toisessa osiossa olivat osallisina T-Mobile G1, iPhone 3G, Nokia N97, Nokia 5800 XpressMusic ja Nokia N86 8MP. Nokian mallit osoittautuivat selvästi kilpailijoitaan nopeammiksi. Tässäkin osiossa voittajaksi nousi N86 8MP. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että 5800 XpressMusic oli N97-mallia nopeampi, vaikka siitä löytyy lippulaivamallia hitaampi suoritin.

Kokonaisuudessaan testin voi lukea täältä.

2 kommenttia

  1. Hah, se siitä kun jotkut väittää iPhonen selaimen muka olevan älyttömän nopea ja Nokian selaimet muka hitaita. Eipä näytä käytännön tulokset tukevan tuota väitettä. Pitää myös muistaa, että Nokian puhelimissa selain tukee Flashia, iPhonen selain ei tue. Eli käytännössä Nokian selain hakee webbisivuilta enemmän dataa kuin iPhonen selain. Nykyäänhän useimmilla vähänkin suuremmilla sivuilla on flash-sisältää muodossa tai toisessa.

    1. Itse taas suhtaudun varsin skeptisesti näihin tuloksiin. Monessa paikkaa on todettu iphonen ja androidien olevan nopeimpia selaimia (esim Teemun iphone vs n97, jossa vielä kuvien skaalaus oli ihan eri tasolla) ja nyt yksi sympparin fanisivu tekee testin, jossa kaikki sympparit pieksee muut 6-0. Vähintäänkin outoa.

Kommentointi on suljettu!